Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Zó vaak zou je per dag moeten plassen

Sommige vrouwen gaan ieder uur, anderen redden amper 3 keer per dag. Maar: hoe vaak plassen is normaal? En is het heel erg als je niet zo vaak gaat?

Om maar meteen antwoord te geven op die laatste vraag: ja, dat is erg. Als je maar 2 tot 3 keer per dag naar de wc moet, is dat een teken van uitdroging. Je plas ophouden is ook niet verstandig. Wanneer je je plas ophoudt, span je je spieren aan. Als je dat de hele tijd doet, kunnen die spieren in de war raken. Zo kun je het signaal missen dat je moet plassen en het zo (onbewust) de hele tijd ophouden, of juist de hele tijd het gevoel hebben dat je moet plassen.

Advertentie

Kleur
Ongeveer iedere 2 uur naar het toilet gaan is normaal. Het is een teken dat je goed drinkt en de nieren hun werk doen. Een droge mond, moe zijn en duizeligheid kunnen allemaal symptomen zijn van te weinig water binnenkrijgen. Verder is het belangrijk de kleur van de urine in de gaten te houden. Dit tabelletje komt daarbij handig van pas:

plas

Lichaamsbouw
Heeft je urine de kleur van nummer 6, dan betekent dat dus dat je goed zit, terwijl je bij nummer 28 echt nodig water moet drinken. Probeer iedere dag 2 à 2,5 liter water te drinken. Hoeveel je precies moet drinken, is afhankelijk van je lichaamsbouw. Vermenigvuldig je lichaamsgewicht x 0,03: dan heb je het aantal liter dat je binnen moet krijgen. Iemand die 70 kilo weegt, moet dus 70×0,03=2,1 liter drinken. Wanneer je sport, is het verstandig om voor, tijdens en na de work-out water te drinken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien