Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Huil jij snel tijdens een film? Dit zegt het over je

Kun je geen film zien zonder een traantje weg te pinken? Goed nieuws: uit onderzoek blijkt namelijk dat je emotioneel dan juist sterker bent. Dat had je niet verwacht, hè?

Volgens het onderzoek huilt 92% van de mensen weleens tijdens een film.

Advertentie

Uit het onderzoek blijkt dat dit een teken van inlevingsvermogen (ook wel empathie) is, dat sterk gerelateerd is aan emotionele intelligentie. Volgens het onderzoek kan fictie je empathie enorm verhogen. Omdat we door fictie tijdelijk in de schoenen van iemand anders staan, maakt het ons meer open minded en kunnen we ons beter verplaatsen in verschillende situaties. Daardoor worden we begripvoller en meedogender.

Liefdeshormoon
Hoewel huilen nog altijd vaak wordt gezien als een teken van zwakte, is dus eigenlijk het tegenovergestelde waar. Mensen die huilen tijdens films zijn emotioneel sterker dan mensen die het wel droog kunnen houden. Als je naar een heel emotionele film kijkt, komt het stofje oxytocine vrij. Dit liefdeshormoon helpt ons om een connectie te maken met andere mensen en zorgt ervoor dat we liefdevoller en onzelfzuchtiger zijn en ons beter kunnen inleven. Ditzelfde stofje zorgt ervoor dat je moet huilen tijdens een film, maar het zorgt er ook voor dat je je beter kunt inleven en gelukkiger bent.

Dat traantje tijdens The notebook kun je nu dus met een gerust hart laten gaan, want emotioneel ben je gewoon hartstikke sterk!

Bron: NSMBL. Beeld: iStock

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien