Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

De invloed van kleur op je humeur

De invloed van kleur op je humeur is belangrijker dan je denkt. Ook al is het subtiel, een beetje kleur kan een grote verandering in je dagelijkse stemming brengen. Kleur kan ons vrolijker maken, het kan ons rust bezorgen en het kan ook meer energie geven.
Maar welke kleuren doen nou eigenlijk precies wat?

Advertentie

Rood

We associëren rood vaak met vuur en liefde. Daarom brengt de kleur rood ons ook gevoelens van warmte, passie en opwinding. Heb je een spannende date? Trek dan je mooiste rode jurk aan en laat meteen je warme en gezellige persoonlijkheid zien.

Geel

Als we aan geel denken, dan hebben we herinneringen van fel zonlicht en heerlijk sappig fruit. Geel geeft ons een gevoel van hoop, vitaliteit en vrolijkheid. Als je elke ochtend vrolijk wil wakker worden, verf dan één of meer muren in je huis geel, dan kan je de vitaliteit niet missen!

Oranje

Oranje doet ons vaak denken aan een mooie zonsondergang of een gezellig kampvuur. Oranje brengt gevoelens van opwekking en energie. Probeer bij een sollicitatiegesprek een vleugje oranje toe te voegen aan je outfit, dan laat je meteen een energieke indruk achter.

Blauw

Bij de kleur blauw denken we vaak aan het water of een heldere zomerse lucht. Deze kleur brengt ons daarom een gevoel van schoonheid, puurheid en rust. Breng in de badkamer wat mooie accessoires in het blauw aan. Denk hierbij aan mooie glazen bakjes of leuke geurflesjes. Dat brengt meteen een gevoel van rust na een lange dag op je werk.

Paars

Paars komt nauwelijks voor in de natuur, dus denken wij bij paars aan de meer mysterieuze kanten van het leven. Van paars krijgen we een gevoel van spiritualiteit en creativiteit. Trek een leuke paarse sjaal of vest aan naar je werk om snel nieuwe inspiratie en ideeën te krijgen.

 

Meer lezen over kleur? Bekijk het hier.

 

Wat voor invloed heeft jouw favoriete kleur op jou humeur?

Joosje (39) tegen moeder Jantien (58): “Wil je mijn vader helpen zoeken?”

Joosje Jantien vader Libelle

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Joosje en Jantien. Joosje (39) is getrouwd met Joost, ze hebben geen kinderen. Jantien (58) is bewust ongehuwd moeder en heeft twee honden.

Dochter Joosje: "Lieve mam, allereerst dank dat je me op de wereld hebt gezet met je eigenzinnige en onafhankelijke geest."

Mo

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien