We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Jeukbenen!

We ontharen ons suf om zo mooi mogelijk voor de dag te komen. Maar het gevoel achteraf is meestal maar één ding: jeuk!

De oorzaak van de jeuk op je huid zijn de kleine bultjes of rode plekjes die ontstaan als je je benen scheert. Alle haartjes op je been groeien namelijk allemaal één richting op, die wij vrouwen niet altijd volgen. Om een mooier resultaat te krijgen scheren wij tegen de richting in, waardoor we de haartjes ruw uit de huid verwijderen. Niet zo plezierig voor je velletje dus!

Nog een oorzaak voor die rode bultjes is een bot scheermes. Deze herken je aan de groeven die in de loop van de tijd in het mesje zijn ontstaan. Vies detail: tijdens al dat scheren zijn jouw dode huidcellen op het mesje blijven hangen, waardoor deze vol bacteriën zit. Gevolg: een rode huid met ingegroeide haartjes.

Advertentie

De nummer één fout die wij vrouwen maken tijdens het scheren, is het hoge tempo waarmee we onze benen, bikinilijn of oksels scheren. Even snel een mesje over je benen halen is namelijk erg verleidelijk, omdat je al amper tijd hebt om je lijf te ontharen. Tip: niet doen! Door deze manier van scheren beschadig je de bovenste laag van je huid, wat er weer voor zorgt dat je jeuk krijgt door de rode bultjes.

Tip: even geen scheercrème of water bij de hand? Gebruik ongeparfumeerd talkpoeder om droog te scheren!

Anti-jeuk
Als je eenmaal bultjes hebt, wil je dat de jeuk zo snel mogelijk ophoudt. Smeer daarom de geïrriteerde huid in met bodylotion of babyolie. Gegarandeerd dat je opgelucht bent!

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien