Jij mag 't zeggen: gnocchi met 2-kazen.

Deze week zijn we er lekker snel uit: we maken morgen gnocchi. Gnocchi zijn een soort kussentjes van aardappelpuree en bloem. Soms gaat er nog een eitje door. We maken ze niet zelf, dat doen we een andere keer. Gnocchi zijn inmiddels te koop in bijna elke supermarkt. Aniek en Loek zijn er dol op, vooral ook omdat ze gemakkelijk ze ZELF mogen eten. Ze prikken de zachte kussentjes gemakkelijk aan een vork.
Gnocchi zijn heerlijk met een simpele tomatensaus met basilicum of kaassaus. In Italië zie je vaak ‘gnocchi ai formaggi’ op de menukaart staan, gnocchi met kazen. Gnocchi worden er als primo, eerste gang, geserveerd. Daarna volgt nog een vlees- of visgerecht. Lekker bij dit gnocchi-gerecht -het recept komt uit een oude Sale e Pepe, zeg maar Italiaanse TIP- zijn gegrilde karbondes of maak er een grote kom salade met gebakken spekjes bij. Silvia, blus het spekvet eens met een beetje balsamicoazijn en gebruik dit als dressing. Met de spekjes kun je meteen een gesnipperd sjalotje meebakken.
Gnocchi ai formaggi, voor 4 personen:
1 kg gnocchi di patate
100 g gorgonzola dolce
100 g room
50 g melk
50 g geraspte grana padano (pecorino kan ook)
zout, peper en nootmuskaat
Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat in een pan op laag vuur de gorgonzola met de room, melk en geraspte grana smelten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Wie wil zet de borden met de saus nog even onder de hete ovengrill om te gratineren.
Eet jij wel eens gnocchi, of houd je het bij pasta en risotto?
Eerder verschenen op VrouwOnline