Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Tragisch: moeder sterft 10 weken na bevalling

De zwangere Laurel Cohen (40) kon niet wachten tot haar eerste kindje geboren zou wou worden. Niet alleen omdat ze benieuwd was naar haar kindje, maar ook omdat ze veel ‘typische zwangerschapskwaaltjes’ had. Achter die klachten bleek echter een ongeneeslijke vorm van kanker te schuilen. 

De aanstaande moeder uit Londen had tijdens haar zwangerschap veel last gehad van constipatie, buikpijn en kortademigheid. Stuk voor stuk klachten die zij, haar man Dave en haar doktoren toeschreven aan haar zwangerschap. Ook tijdens de echo’s was er niets ongewoons te zien.

Advertentie

Een kwaadaardig gezwel
In de 35e week van haar zwangerschap ging het mis: Laurel kreeg extreme buikpijn waardoor ze in het ziekenhuis belandde. Toen het Britse stel aandrong op verder onderzoek, kwam het alles veranderende nieuws naar boven: Laurel bleek een enorm kwaadaardig gezwel op haar lever te hebben.

Ruby
Hierop werd besloten om een keizersnede in te plannen. Vier dagen na het schokkende nieuws werd de piepkleine Ruby geboren. Nog diezelfde dag namen werd een biopsie van Laurel’s tumor genomen, waaruit al snel bleek dat de kanker zo ver was uitgezaaid dat de kans op overleven nihil was. De dappere moeder onderging nog een aantal chemo-behandelingen, maar het mocht niet baten. Amper 10 weken na de geboorte van haar dochtertje overleed Laurel op 40-jarige leeftijd.

Schuldige 
Het is inmiddels een jaar geleden dat Dave zijn vrouw verloor en hij probeert het verlies nu voorzichtig een plekje te geven. “Vlak voor haar dood wilde ik iemand de schuld geven van dit alles, maar de dokters hebben alles gedaan wat ze konden”, vertelt de alleenstaande vader aan de Daily Mail. Hij mist zijn vrouw nog iedere dag. “Dit jaar was bijzonder moeilijk omdat ik zoveel dingen voor het eerst alleen moest doen. Maar Ruby geeft me kracht.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Annemarie heeft uitgezaaide longkanker en een boodschap voor haar kinderen.

LEES OOK:

Bron: Daily Mail, HLN.be. Beeld: Running for Laurel 

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien