Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is wat kinderen van nu het liefst willen worden als ze groot zijn

Vroeger wilden alle kinderen in de klas prinses of brandweerman worden, maar tegenwoordig hebben kinderen hele andere toekomstdromen. 

Meisjes willen later namelijk het liefst niets anders worden dan… dokter! Dat beroep staat met stip op 1, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport van Fatherly Imagination. Jongetjes hebben een heel andere wens: zij willen het liefst topsporter worden.

Advertentie

LEES OOK: INTELLIGENTE VROUWEN BLIJVEN VAKER SINGLE

Weinig gemeen
“Meer dan ooit kiezen meisjes voor een beroep als dokter en wetenschapper, en toch was het verrassend hoe weinig jongens en meisjes gemeen hebben”, vertelt Fatherly-oprichter Isaac Simon. “Hoewel jongens massaal kozen voor atleet, wilde bijna geen enkel meisje de sportieve toer opgaan. Omgekeerd gold dat voor het beroep van leerkracht.”

Dit is hoe de complete top 5 droombanen van meisjes tussen de 1 en 10 jaar eruit ziet:

  1. Dokter
  2. Leraar
  3. Weet het niet
  4. Wetenschapper
  5. Kok/bakker

En de top 5 droombanen van jongetjes:

  1. Topsporter
  2. Weet het niet
  3. Brandweerman
  4. Ingenieur
  5. Astronaut

Bron: Mashable. Beeld: Shutterstock

 

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien