Mart Visser tas met korting, klik hier

Koffie is goed voor je hart

Kom je de dag alleen door met koffie? Helemaal niet erg. Vijf koppen koffie per dag zijn namelijk goed voor het hart, volgens Koreaans onderzoek. En voor nog een aantal andere zaken.

3 Tot 5 koppen koffie per dag zijn goed voor het hart, zo blijkt uit Koreaans onderzoek dat is gedaan onder 25.000 mensen. Zij werden opgedeeld in groepen die geen koffie, 3 tot 5 koppen koffie en meer dan 5 koppen koffie per dag drinken.

Hartproblemen
Aan het begin van de studie had geen van de deelnemers hartproblemen. Aan het eind had de groep die 3 tot 5 koppen koffie drinkt minder hartproblemen dan de andere deelnemers. Ook hadden de matige koffiedrinkers minder calcium in hun kransslagaders. Calcium in die aders kan voor hart- en vaatziekten zorgen.

Mitsen en maren
Volgens Victoria Taylor, senior diëtist van The British Heart Foundation, kleven er nog wel een paar mitsen en maren aan de research. “Hoewel deze studie aantoont dat er een mogelijk verband is tussen koffieconsumptie en het voorkomen van verstopte slagaders, is meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen en te begrijpen wat de reden is voor het verband.” Bovendien is het onderzoek uitgevoerd op Koreanen, die er over het algemeen een heel andere levensstijl en dieet op nahouden dan westerlingen.

Lees ook: 10 Dingen over koffie die je nog niet wist.

Voor schone tanden en tegen putjes in je dijen
Er zijn nog meer redenen om je niet schuldig te voelen over je koffieverslaving. Hier slechts een paar van de vele gezondheidsvoordelen:

 • Het is goed voor je gebit. Volgens Braziliaanse onderzoekers voorkomt koffie tandbederf. Sommige soorten koffiebonen hebben namelijk een antibacteriële werking. Wel met mate drinken, want te veel koffie kan weer vlekken op de tanden veroorzaken.
 • Koffie heeft mogelijk een beschermende werking op de lever. Wie meer dan 3 kopjes koffie drinkt heeft minder abnormale leverenzymen dan de niet-koffiedrinkers en maakt minder kans op levercirrose – een ziekte die ontstaat door teveel drank. Dat geldt trouwens ook voor koffie zonder cafeïne.
 • Cafeïne is goed voor de bloedsomloop. Het zou het functioneren van de kleine bloedvaten verbeteren. Bij 27 volwassenen werd de bloedstroom in een vinger gecontroleerd na het drinken van een kop koffie. Gedurende 75 minuten was de doorstroom 30% hoger dan bij decafeïne-drinkers.
 • In groenten en fruit zitten antioxidanten, maar in koffie ook. En die antioxidanten uit koffie neemt je lichaam nog beter op ook.
 • Koffie kan alzheimer en parkinson remmen. Bij mensen zou het drinken van 5 koppen koffie per dag de klontering van het schadelijke amyloïde-eiwit in de hersenen kunnen stopzetten. Wetenschappers onderzoeken nu of cafeïne kan worden ingezet als medicijn tegen alzheimer.
 • Een scrub van koffiedik kan cellulite verminderen. Meng het koffiedik met een beetje olijfolie, een paar keer per week insmeren onder de douche en 5 minuten laten inwerken. Dat zou al helpen tegen putjes.

Zoals bij alles geldt hier ook: met mate. Wetenschappers adviseren om niet meer dan 6 koppen per dag te drinken.

Bron: Sky  News. Beeld: Getty Images 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo draag je de bloementrend deze zomer

Het is wetenschappelijk bewezen: bloemen fleuren alles op. Of ze nu in een vaasje staan of zijn geprint op een zomers jurkje, we worden er gewoon vrolijk van. Tijd om de garderobe een kleurige boost te geven!

Libelle samen met Shoeby

Trend du moment
Shoeby’s personal shopper Kiki helpt elke dag bij het zoeken naar de perfecte look. “Wie pas geleden nog heeft geshopt of in tijdschriften meteen doorbladert naar de modereportages, heeft het vast al ontdekt: dit voorjaar staan alle kledingrekken in bloei! Dankzij de kleurige borduursels krijgen de collecties dit seizoen net iets extra’s. Fleur uw garderobe op met heel veel bloemen!”

Zet de bloemetjes buiten
Een bloemenprint tuttig en ouderwets? Nee, hoor: juist helemaal van nu! En bloemprints of -borduursels zijn ook zo fijn te combineren. Shoeby’s personal shopper Kiki: “Draag een jurkje in bloemenprint eens met een mooi jasje en stoere laarsjes. Niet over the top, maar fris en vrolijk. Net als het voorjaar!”

Het wordt een fleurige zomer!

Wandelend boeket
Rozen, dahlia’s en lelies: het kan niet kleurig genoeg het komend seizoen! We komen ze niet alleen tegen op bloesjes, jurkjes, rokjes en broeken, maar óók op accessoires. Denk aan tassen en schoenen.

Persoonlijk stijladvies
Zin om de bloemetjes buiten zetten? Shoeby kan u daarbij helpen. In de winkels staan personal shoppers klaar om te helpen met stylingsadvies. Shop je flower power outfit direct in de winkel of op shoeby.nl. Zo gaat iedereen fleurig de zomer in.

Shoeby logo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo voorkom je schurende dijen met deze hitte

Schurende dijen hebben weinig te maken met je kledingmaat, maar zijn wel heel vervelend. Nu het rokjesseizoen geopend is, is het hoog tijd voor tips om daar wat aan te doen. 

Ben je trouwens benieuwd wat voor jouw figuur de ideale roklengte is? Mart Visser geeft hoogstpersoonlijk antwoord in de video. 

De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je gaat zweten. Dat in combinatie met de wrijving van dijen veroorzaakt dat schurende, branderige gevoel. Dat kan je zomerse humeur goed verpesten. Gelukkig is er wel wat aan te doen.

Babypoeder
Dermatologen hebben 2 tips. Het ene kamp zegt: zorg ervoor dat de boel droog blijft. Zweet voorkom je door babypoeder op je dijen te strooien. Het poeder absorbeert het zweet, waardoor je een stuk minder snel last krijgt van die schurende plekken. Controleer wel even of je huid goed op babypoeder reageert.

Vaseline
Het andere kamp zegt juist: hou de boel vet. Smeer de huid in met vaseline of een zalf die ook wordt gebruikt tegen luieruitslag bij baby’s. Er bestaan ook anti-wrijvingscrèmes die sporters gebruiken op gevoelige plekken.

Het is even ontdekken welke methode het best werkt voor jou, maar dan hoef je in ieder geval niet meer ingewikkeld te doen met broekjes onder je rok of jurk.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo belangrijk is tandenpoetsen bij je hond

We doen het zeker twee keer per dag: onze tanden poetsen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om de tanden van je hond te poetsen? Het is namelijk de meest effectieve methode om het gebit van je viervoeter schoon en gezond te houden. Zo pak je het aan! 

Libelle samen met PEDIGREE®

Om je hond bekend te maken met tandenpoetsen, kun je dit het best in vijf fases opbouwen. Voer elke fase vijf dagen uit, voor je naar de volgende gaat. Zo heeft je hond genoeg tijd om er aan te wennen!

Fases voor tandenpoetsen

 1. Tandpasta: was je handen en smeer wat tandpasta op je wijsvinger. Laat je hond dit er af likken.
 2. Aanraking: je hond moet er waarschijnlijk aan wennen om in zijn bek aangeraakt te worden. Wrijf zachtjes met een vinger met tandpasta over de tanden en ga niet verder dan dat je hond prettig vindt.
 3. Tandenborstel: laat je hond likken aan een tandenborstel met tandpasta. Houd voorzichtig de snuit vast zodat hij er niet op kan kauwen. Leg wijsvinger en duim aan weerszijden van de neus en maak zo een bruggetje over de bovenkant. Til de lippen op en poets voorzichtig de (grote, puntige) hoektanden, van boven naar beneden. Sla de voortanden nog even over, die zijn het gevoeligst.
 4. Kiezen poetsen: ook de kiezen poets je van boven naar beneden. Beweeg langzaam en met ronddraaiende bewegingen. Poets beide kanten van de bek.
 5. Alle tanden poetsen: poets eerst de hoektanden, dan de kiezen en tenslotte de snijtanden. Om bij de snijtanden te komen, houd je de bek dicht bij de snuit vast en til je voorzichtig de bovenlip op met je duim en wijsvinger. Veel honden zijn hier heel gevoelig en moeten niezen als je hun tanden poetst. Doe dus voorzichtig en bouw het langzaam op.

‘Tanden voelen gladder aan’

Naast elke dag tandenpoetsen, is het aan te raden het gebit van je hond extra te verzorgen. Dit kan gemakkelijk met de gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE®. 129 hondeneigenaren* namen twee weken lang de proef op de som en zijn enthousiast. 93% van hen is zeer tevreden en zou het product aan andere hondenbaasjes aanraden. ‘Mijn hond is er dol op en het is nog goed voor zijn gebit ook,’ zegt Kelly (26). Ook Aggie (62) testte de sticks. ‘Het is net alsof ze haar tanden poetst. Na het gebruik van de sticks voelen de tanden ook gladder aan.’

ZELF OOK UITPROBEREN: VRAAG NU EEN GRATIS PROEFVERPAKKING DENTASTIX AAN!
op = op

De gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE® zijn er in twee varianten: 

 • DentaStix™; voor een dagelijkse reiniging
 • DentaFlex™; voor twee keer per week een
  grondige reiniging

Beide soorten zijn verkrijgbaar in drie maten, geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Vraag direct een gratis PEDIGREE® DentaStix™ probeerverpakking aan voor je hond!

*Op basis van onderzoek onder 129 Nederlanders door hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in maart 2017.

Pedigree logo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8 maanden oud meisje overlijdt in stikhete auto nadat vader haar vergeet

Een verschrikkelijk verhaal uit het Ierse Tipperary: een 8 maanden oude baby overleed daar gisteren in een stikhete auto nadat haar vader haar vergat.

Het meisje werd ’s middags aangetroffen in de hete auto nadat ze daar al zo’n 5 uur zou hebben gelegen. De vader van het kindje zou haar naar de opvang brengen, maar vergat dat doordat hij afgeleid werd door een telefoontje. Hij parkeerde zijn auto bij zijn werk en liet het meisje in de auto achter.

Ziekenhuis
Het was een warme dag in Ierland en de temperatuur liep dan ook al snel op in de auto. ’s Middags realiseerde de vader pas dat hij zijn dochtertje was vergeten, maar toen was het al te laat. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon daar niet meer gered worden.

Ongeval
Het meisje, Chloe, was het enige kind van het stel. De politie gaat uit van een ongeval en doet geen verder onderzoek.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien