Koolhydraatarme brunchbolletjes

Wat het diner is voor kerst, is de brunch voor pasen. Voor mij geen kerstbrunch en al helemaal geen paasdiner. Voor wie met pasen toch op de lijn wil letten, is de nieuwe meergranen broodmix van Atkins ideaal. Koolhydraatarm, vezelrijk én erg lekker! De mix bevat slechts 40% van de koolhydraten van ‘normaal’ brood en je hoeft er alleen water aan toe te voegen.
Ik maakte vanochtend alvast wat brunchbolletjes met de mix. De heerlijke geur van de versgebakken bolletjes verleidde ons om er met de lunch al van te snoepen. De rest van de bolletjes gaan zo de vriezer in om zondag ovenvers (mooi woord hè?) op tafel te zetten. Lekker gezond genieten dus, ook met de paasdagen!
Koolhydraatarme brunchbolletjes, voor 12 stuks:
1 zak meergranen broodmix Atkins (400 gram)
250 ml handwarm water
Kneed van de broodmix met het water een soepel deeg. Gebruik de mixer met kneedhaken, keukenmachine of broodbakmachine. Het is een tamelijk vast deeg. Rol van het deeg 12 kleine balletjes en leg ze in een dun ingevette mini-muffinvorm. Laat de bolletjes onder een schone keukendoek 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 220 ºC en bak de brunchbolletjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.
Geen mini-muffinvorm? Bak de bolletjes dan op een bakplaat met bakpapier.
Eerder verschenen op VrouwOnline