Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Last van vet haar?

Heb jij soms last van vet haar en zou je dolgraag elke dag met glanzende lokken door het leven willen gaan? Lees dan snel verder.

Wat is vet haar?
Je krijgt vet haar als je hoofdhuid te veel talg afscheidt. Talg is nuttig, omdat het een natuurlijk beschermingslaagje vormt voor je haar. Te veel talg zorgt er echter voor dat je haar slap en futloos wordt, onaangenaam kan gaan ruiken en plat en plakkerig op het hoofd ligt: de kenmerken van vet haar.

Advertentie

Hoe ontstaat vet haar?
Vet haar ontstaat door een te grote productie talg. Talg wordt geproduceerd in de talgkliertjes en vinden langs het haarzakje hun weg naar je hoofdhuid. De hoeveelheid talgvet die op je hoofdhuid terecht komt, is afhankelijk van hormonale veranderingen. Zo hebben pubers vaker last van vettig haar, omdat ze veel hormonen aanmaken.

Ook je cyclus kan invloed hebben: aan het einde van je menstruatie maak je hormonen aan, die voor een verhoogde productie van talg zorgen. Niet iedereen heeft evenveel last van een verhoogde talgproductie, dat komt omdat de aanmaak van hormonen voor een deel erfelijk bepaald is.

Op je hoofdhuid zelf zit ook talg. Hoe warmer je hoofdhuid is, hoe sneller het talg groeit. Als je je haar vaak föhnt, is de kans op vet haar dus groter. Andere factoren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld de zon, de sauna, zweten en te krachtig masseren.

Wat te doen tegen vet haar?

Tip 1
Als eerste tip uiteraard, de uitvinding van de eeuw: droogshampoo! Bij bijna elke drogist wel verkrijgbaar. Spuit het op de plekken waar je haar vet is en borstel het goed uit.

Tip 2
Probeer je haarwasroutine langzaam af te bouwen naar twee keer per week. Begin eerst met om de dag en rek dit langzaam uit. Twee tot drie keer in de week je haren wassen is voldoende om je haar schoon te houden.

Tip 3
Een moeilijke, maar wel waar: blijf overdag van je haar af! Door er steeds met je handen aan te zitten wordt het sneller vet. Om de verleiding te weerstaan kun je je haar opsteken of in een staart dragen.

Tip 4
Gebruik een shampoo die geschikt is voor jouw haartype, in dit geval vet haar. Hier zitten speciale producten in die er voor zorgen dat je haar langer fris blijft.

Tip 5
Gebruik niet teveel producten in je haar. Haarspray, glansserum, heat protector spray, etc. Deze producten zorgen er allemaal voor dat je haar sneller vet wordt.

Tip 6
Gebruik geen crèmespoeling bij de wortel van je haar. Crèmespoeling maakt het haar zacht en glad, maar de stoffen die daarvoor zorgen maken het haar bij je hoofdhuid sneller vettig.

Tip 7
Verwen je haar één keer per week met een badje water en een klein beetje soda. Hier wordt het haar droger van.

Tip 8
Spoel je haar na het wassen goed uit. Als je dit niet doet, kunnen er resten shampoo en crémespoeling in blijven zitten.

Tip 9
Gebruik niet te veel shampoo. Een kleine hoeveelheid, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar, is voldoende.

Tip 10
Verschoon regelmatig je kussensloop. Door elke dag met je hoofd (en dus je haren) op je kussen te liggen, wordt je kussensloop vies. Deze bacteriën nemen je haren op.

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wat fijn: zieke André van Duin (73) woont niet meer alleen

Recent werd bekend dat André van Duin (73) in het geheim is geopereerd aan darmkanker. Gelukkig is de operatie naar wens verlopen en is hij inmiddels weer thuis. Zijn twee beste vrienden Frans en Maarten zijn nu bij de weduwnaar ingetrokken.

Want André van Duin kan wel wat gezelschap gebruiken. Op 13 januari 2020 overleed zijn echtgenoot Martin op 55-jarige leeftijd aan botkanker. Daarom zijn Frans en Maarten bij hem in zijn Amsterdamse grachtenpand ingetrokken. Alle drie hebben ze hun eigen gedeelte in het huis, maar er zijn ook gezamenlijke ruimtes om samen te borrelen en te eten.

Advertentie

Privacy

Tegen Privé vertelde Frans dat hij wel even moest nadenken over het aanbod. “Je geeft een hoop op. Hoe zit het met de privacy? Maar die is dik in orde en het voelt prima. De komende maanden gaan we kijken of dat prettige gevoel blijft.” Verder vertelt hij dat het goed gaat met André. “Ik vind dat hij het goed doet. Ga er maar aan staan. Eerst je man verliezen en dan zelf de gevreesde ziekte krijgen.”

Zó maakte André van Duin een nieuwe start na het overlijden van zijn man Martin:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Shownieuws. Beeld: Bruno Press. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 21 januari: Waterman, stel je bereidwillig op

De tarotkaart die voor donderdag 21 januari is getrokken, is ‘Zeven van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor: aangevallen worden. Er komt veel op iemand af en men moet zich staande houden. Alert en vaardig reageren geeft goede vooruitzichten. Liefde: de relatie wordt bedreigd of men moet concurreren. Werk: meerdere aanbieders of sollicitanten, er wordt aan stoelpoten gezaagd.

Advertentie

Ram

Kibbelen met je partner, het kan je nu uit evenwicht brengen. Koppig zijn, helpt niet. Houd in je achterhoofd wat je ook alweer zo leuk aan hem/haar vindt. Dat maakt je respons zachter.

Stier

Gebruik contact met je medemens vandaag om je eigen drijfveren te toetsen. Klopt het wel wat ik zeg? Is er een andere weg naar Rome? Probeer bij het geven van informatie objectief te zijn.

Tweelingen

Je geliefde is een steunpilaar, je hebt een schouder om op uit te huilen. Hoewel het natuurlijk heerlijk is om geknuffeld te worden: blijf niet hangen in zelfmedelijden.

Kreeft

Reageer een nee-stemming niet af op je omgeving. Kritisch zijn en gedisciplineerd werken is niet altijd en voor iedereen weggelegd. Wacht een paar dagen met iets sociaal uitdagends.

Leeuw

Een gevoel van gemis kan je vandaag uit je hum brengen. Je bent dan wel van het grootse gebaar, maar het kan geen kwaad om klein & fijn meer aandacht te geven. Dan groeit het!

Maagd

Liefde, of uitzicht daarop, maakt dat alles je gemakkelijk afgaat. Laat je niet afleiden door roddels, sta daarboven. Richt je aandacht op jezelf, zorg goed voor jezelf. Maak nachtrust heilig.

Weegschaal

Best kans dat er wat relationele vuurtjes geblust moeten worden. Waar je normaal goed bent met het compromis, wil je vandaag je eigen zin doen. Neem die ruimte ook in.

Schorpioen

Je komt vandaag veel negatiever over dan je bedoelt. Houd commentaar daarom voor je, slik opmerkingen in en geef geen ongevraagd advies. Laat stilte voor je spreken.

Boogschutter

Thuiskomen met roze wangen en strakke spieren geeft je een mentale boost. Je kunt hierdoor veel aan, ook restricties. Seks is nu ook top! Je wilt de ander graag behagen.

Steenbok

Drukt er van alles op je schouders? Lijkt je leven rommelig? Kijk wat je anders kunt aanpakken en zet dat door. Verjaag beperkende gedachten met de mantra: ‘Ik ben goed bezig’.

Waterman

Zocht je een uitdaging? Komt iemand tegenover je te staan, stel je dan bereidwillig op en leef je in. Daarmee smoor je heftige conflicten in de kiem – en kom je beter uit de verf.

Vissen

Werk je noodgedwongen thuis, ga op zolder of desnoods in de bezemkast zitten voor betere concentratie. Experimenteer, vooral als je single bent, met het aanspreken van vreemden.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers inauguratie Biden ontroerd door dichteres Amanda Gorman (22)

Wereldwijd waren mensen ontroerd door Amanda Gorman (22). De jonge dichteres wist miljoenen mensen te ontroeren met haar verbindende woorden die ze sprak tijdens de inauguratie van Joe Biden (78).

In de Verenigde Staten is het traditie dat de officiële eedaflegging van de nieuwe president wordt afgesloten met een gedicht. Die tekst moet aansluiten bij de nieuwe plannen van de president en dit jaar werd gekozen voor Amanda Gorman. Ze is de jongste persoon in de geschiedenis die een gedicht heeft afgelegd bij de presidentiële inauguratie.

Advertentie

Speech

“We hebben krachten gezien die liever onze natie zouden verscheuren eerder dan ze te delen, die ons land zouden vernietigen om de democratie te hinderen en dit was bijna gelukt, maar democratie kan dan wel tijdelijk opzij geduwd worden, maar nooit blijvend verslagen worden”, sprak Amanda in haar gedicht. Ook nam ze een moment om haar voorouders te eren: “Wij zijn de erfgenamen van een land en een tijd, waarin een mager zwart meisje, dat afstamt van tot slaaf gemaakten en opgevoed werd door een alleenstaande moeder, kan dromen om president te worden en voor een president een voordracht kan houden.”


Outfit

Op social media lieten kijkers weten dat ze zijn ontroerd door de hoopvolle woorden van Amanda. Hillary Clinton liet zelfs weten dat ze hoopt dat Amanda zich in 2036 verkiesbaar stelt als president. Mensen waren niet alleen onder de indruk van het gedicht, maar ook door de bijzondere outfit die de jonge dichteres droeg. Ze was gehuld in een prachtige outfit van Prada. Een gele lange jas, een eenvoudige zwarte rok en een witte blouse. Om de outfit af te maken koos ze voor een felrode Prada-diadeem. De sieraden die ze droeg, kreeg ze cadeau van niemand minder dan  Oprah Winfrey, een groot fan van de dichteres.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Harper’s Bazaar UK (@bazaaruk)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: FunX, Stylecaster. Beeld: YouTube 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Chinees 'symbool' met snavel lijkt wel heel erg op Nijntje... "Plagiaat!"

In de Chinese stad Guangzhou heeft een kunstenaar een tentoonstelling geopend met tekeningen die sprekend op Nijntje lijken. Het enige verschil is dat er in plaats van een kruisje op de plek van de mond nu een snavel zit.

Nijntje is in het buitenland bekend onder de naam Miffy. Bezoekers en de Chinese media merkten direct de enorme gelijkenis op, maar kunstenaar Feng Feng vindt het geen plagiaat. Hij is professor aan de kunstacademie in Guangzhou en liet weten dat volgens hem ‘commerciële symbolen tot publieke kennis en informatie behoren’.

Advertentie

Optische illusie

Feng Feng werkt naar eigen zeggen al dertig jaar aan dit concept. Hij omschrijft het als een optische illusie die op een eend of konijn lijkt, afhankelijk van hoe je het beeld draait. Ondanks de mooie woorden van de kunstenaar, is Mercis niet blij met de tentoonstelling. Deze uitgeverij heeft momenteel het beeld van Nijntje in beheer.

Plagiaat

“Dit is véél meer dan ‘geïnspireerd door'”, stelt directeur Marja Kerkhof in De Gelderlander. “Het zijn gewoon exact dezelfde illustraties, alleen heeft Nijntje een eendenbek. Dat deze meneer ook nog een hele tentoonstelling heeft opgezet, gaan ons echt te ver.” Er is een brief gestuurd naar de kunstenaar. “Daarin attenderen wij hem op het plagiaat, door middel van voorbeelden, en benadrukken dat meneer maar beter zijn eigen kunst kan gaan maken.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

1

Bron: RTLNieuws. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien