Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Lenteslof van croissantdeeg

Koelvers croissantdeeg is niet alleen voor het rollen van croissants handig en lekker. Je zult wel weten dat je er een hartige taart mee kunt maken.

Voor wie nog wat croissantdeeg van de paasdagen -goed verpakt!- in de koelkast heeft liggen heb ik een recept van een lekkere lenteslof. Ideaal voor een restje, hoewel ik er graag gewoon een blik voor koop.

Advertentie

Je kunt de bodems ook invriezen. Bak ze na het ontdooien nog kort af voor een echte ‘versbeleving’.

Lenteslof, voor 12 stuks:

1 blik koelvers croissantdeeg: verdeeld in 3×2 driehoeken croissantdeeg
ca. 500 ml banketbakkersroom
500 g aardbeien
– bakplaat bekleed met bakpapier en blindbakvulling

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de drie vierkanten van elk 2 driehoeken croissantdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de naden goed dicht. Leg er een stuk bakpapier op en leg hierop 2-3 lagen blindbakvulling. Houd randen van ca. 1,5-2 cm vrij waar je geen blindbakvulling oplegt. Bak de deegbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven. Verwijder de blindbakvulling met het onderliggende bakpapier en bak de bodems in nog 5 minuten mooi bruin en gaar. Laat de krokante bodems helemaal afkoelen en bestrijk ze eventueel met gesmolten chocolade en vervolgens met banketbakkersroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar). Verdeel er aardbeien of ander fruit naar keuze over. Snijd elke bodem in 4 vierkanten.

ps. Ik ben erg tevreden over de supereasy banketbakkersroom van Aveve, wie een homemade recept wil laat dat maar weten.

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien