Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Limoncello

Je hebt h’m vast wel eens gedronken, de intense citroenlikeur gemaakt van de lekkerste Siciliaanse citroenen. De dikke schil weerhoudt de Italianen er niet van om ze zelfs in dunne plakjes als salade met wat olijfolie en zeezout te eten. Ze zijn zoet en bársten van het sap, dankzij de stralende Siciliaanse zon.

De oorspronkelijke limoncello bevat een flinke dosis alcohol (35 vol.%), zijn stiefzusjes meestal minder. Drink limoncello het liefst op zo’n 4-5 ºC., kouder gaat veel smaak verloren. Vaak zie je dat limoncello (en ook de glaasjes) in de diepvries wordt bewaard. Dat kan, maar geef de fles dan wel tijd om op temperatuur te komen.

Advertentie

Met het goede weer in het vooruitzicht, geef ik je een smoothierecept. Ik drink het graag op warme dagen. Je zult je verbazen hoe zo’n scheutje limoncello de smaak verdiept. Nu maar hopen dat het voorlopig warm blijft…

Frambozensmoothie met limoncello, voor 1 glas:

75 g frambozen, diepvries
75 ml zuiveldrank framboos of rode vruchten
1 el limoncello

Pureer alle ingrediënten in de blender tot de gewenste dikte en schenk in een hoog glas. Serveer met een lange lepel en rietje.

Drink jij limoncello alleen puur of doe je er nog wat lekkers mee in de keuken (over ijs, in tiramisu, door mascarpone of gesprenkeld over cake)? Ben benieuwd en in voor nieuwe ideeën!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien