Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Make-up verwijderen

Lekker een avondje uit en je helemaal optutten.

Foundation, een dikke laag mascara, oogschaduw en eyeliner. Allemaal heel mooi, maar niet erg gezond voor je huid. Je poriën raken namelijk snel verstopt met die laag make-up op je snoetje. Het resultaat: een grauwe huid met oneffenheden. Het is dus erg belangrijk om na zo’n avondje stappen je gezicht grondig te reinigen. Wij vertellen je hoe je je huid weer schoonmaakt na een avondje borrelen.

Advertentie

Stap voor stap

1. De ogen
Begin met je ogen te reinigen. Je ogen zijn erg gevoelig, make-up te lang laten zitten kan dan ook tot irritatie of ontstekingen leiden. Neem een wattenschijfje en doe hier wat oogmake-up remover op. Ga voorzichtig te werk, maar zorg ervoor dat er geen restjes mascara of oogschaduw blijven zitten. Hoe schoner je ogen, des te kleiner de kans op irritaties.

2. Gezicht
Vervolgens ga je verder met de rest van je gezicht. Al die foundation, blush en poeder verstoppen je poriën. Tijd om ze weer te laten ademen! Spoel je gezicht af met lauwwarm water om het ergste te verwijderen. Smeer je gezicht daarna in met reinigingsmelk of face wash en verwijder dit weer met een wattenschijfje of spoel het af met water. De meeste make-up is nu van je gezicht verwijderd.

3. Tonic
Om het laatste restje make-up eraf te krijgen, gebruik je een tonic. Tonic verwijderd de restjes die de reinigingsmelk laat zitten en geeft een lekker verfrissend gevoel aan je gezicht.

4. Nachtcrème
Nadat alle make-up van je gezicht is verwijderd, rest je nog 1 stap om je reinigingsritueel af te ronden. Door al dit reinigen kan je gezicht een beetje droog aanvoelen, dus tijd om je huid te verzorgen! Zorg voor een goede nachtcrème. Breng een lekker laagje op je huid aan. Dit kan dan lekker de hele nacht intrekken, zodat je de volgende dag weer stralend wakker wordt!

Tips

Er zijn nog een aantal dingen waar je op moet letten voor je aan dit avondritueel begint:

– Gebruik geen face wash of reinigingsmelk rondom je ogen, de huid hier is erg gevoelig. De huid rondom de ogen kan door deze producten snel geïrriteerd raken.

– Gebruik geen oogmake-up remover voor de rest van je gezicht. In deze remover zit vaak olie om het verwijderen te vergemakkelijken. Olie is niet goed voor de rest van je gezicht, het kan je poriën verstoppen.

– Toch nog sporen van make-up na dit hele reinigingsritueel? Gebruik eventueel een speciaal reinigingsdoekje.

– Vergeet niet je hals te reinigen. Deze zone wordt vaak vergeten, maar wordt weldegelijk blootgesteld aan allerlei invloeden.

– Bij het reinigen van je gezicht geldt één belangrijke regel: niet boenen! Hierdoor wordt je huid droog en trekkerig.


– Zorg voor reinigingsproducten die geschikt zijn voor jouw huid. Bekijk wat jouw huidtype is en pas je producten daar op aan. Weet je niet welke producten bij jou passen? Vraag het gerust in de drogisterij.

– Hoe minder make-up je draagt, hoe minder je hoeft te reinigen.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Zo ziet deze week (7 april t/m 14 april) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien