6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Make-upkwasten: ze verdienen een poetsbeurt

Niet het allerleukste klusje misschien, maar wel een belangrijke. Make-upkwasten die regelmatig worden gebruikt, verdienen af en toe een grondige reiniging. Libelle tipt hoe.

1. Water en shampoo
Een simpele en goedkope manier om de kwasten schoon te maken is met water en een milde shampoo, bijvoorbeeld voor baby’s. Er bestaan ook speciale shampoos voor het reinigen van kwasten. Vul een bak met water en voeg een scheut shampoo toe. Roer er met de kwasten doorheen. Daarna de kwasten afspoelen met water en laten drogen op een handdoekje. Het drogen duurt ongeveer 10 uur.

Advertentie

Tip: maak de kwasten ’s avonds schoon, zodat ze de volgende ochtend klaar zijn voor gebruik.

2. Olijfolie en afwasmiddel
Ook makkelijk is een combinatie van olijfolie met afwasmiddel (of desinfecterende zeep). Maak op een bordje het mengsel en haal de kwasten er een aantal keer doorheen. Het afwasmiddel ontsmet de kwasten en de olijfolie voedt de haartjes. Spoel de kwasten vervolgens af met water en laat ze, net als hierboven, drogen.

Tip: gebruik geen heet water om de kwasten schoon te maken. Lauwwarm of koud water is beter.

3. Brush cleanser
Er bestaan speciale brush cleansers om de kwasten mee schoon te maken. Deze zijn bedoeld voor een snelle, dagelijkse schoonmaak. De alcohol die erin zit, doodt alle bacteriën. Spray een beetje cleanser op de make-upkwasten en veeg ze droog met een tissue. Direct weer klaar voor gebruik!

Fotografie: Dana van Leeuwen
 

De Dag Nadat Vervolg 5: Ik mijn honden moest laten inslapen

Premium

Karlijn (45): “Thuiskomen was die eerste periode het moeilijkst. Al die jaren werd ik thuis begroet door twee blije honden, nu was het doods, stil en leeg. Ook fysiek: al die mandjes, al die kussens waren weg; wat een ruimte.''

''Het verdriet was immens en ik kon en wilde er niet altijd over praten. In het begin heb ik echt mensen uit mijn omgeving gemeden, al lukte dat niet altijd. Dan kwam ik mensen tegen die ik kende van het honden uitlaten, die natuurlijk naar Sammy en Saartje vroegen. Ik moest vaak mijn uiterste best doen om niet in tranen uit te barsten.

[premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien