Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Make-upkwasten: ze verdienen een poetsbeurt

Niet het allerleukste klusje misschien, maar wel een belangrijke. Make-upkwasten die regelmatig worden gebruikt, verdienen af en toe een grondige reiniging. Libelle tipt hoe.

1. Water en shampoo
Een simpele en goedkope manier om de kwasten schoon te maken is met water en een milde shampoo, bijvoorbeeld voor baby’s. Er bestaan ook speciale shampoos voor het reinigen van kwasten. Vul een bak met water en voeg een scheut shampoo toe. Roer er met de kwasten doorheen. Daarna de kwasten afspoelen met water en laten drogen op een handdoekje. Het drogen duurt ongeveer 10 uur.

Advertentie

Tip: maak de kwasten ’s avonds schoon, zodat ze de volgende ochtend klaar zijn voor gebruik.

2. Olijfolie en afwasmiddel
Ook makkelijk is een combinatie van olijfolie met afwasmiddel (of desinfecterende zeep). Maak op een bordje het mengsel en haal de kwasten er een aantal keer doorheen. Het afwasmiddel ontsmet de kwasten en de olijfolie voedt de haartjes. Spoel de kwasten vervolgens af met water en laat ze, net als hierboven, drogen.

Tip: gebruik geen heet water om de kwasten schoon te maken. Lauwwarm of koud water is beter.

3. Brush cleanser
Er bestaan speciale brush cleansers om de kwasten mee schoon te maken. Deze zijn bedoeld voor een snelle, dagelijkse schoonmaak. De alcohol die erin zit, doodt alle bacteriën. Spray een beetje cleanser op de make-upkwasten en veeg ze droog met een tissue. Direct weer klaar voor gebruik!

Fotografie: Dana van Leeuwen
 

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien