Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Eindelijk opheldering: daarom kunnen mannen maar 1 ding tegelijk (+nog 3 mythes ontrafeld)

Het is vandaag Internationale Mannendag. Reden te meer om ons een beetje in hem te verdiepen. Want zij begrijpen dan misschien niets van ons; dat geldt andersom net zo goed.  

Gelukkig zijn daar Jan Heemskerk en Marcel Langedijk om één en ander op te helderen. Samen schreven ze het boek Mannen: De waarheid. Daarin houden ze 51 vreemde ‘waarheden’ over mannen tegen het licht én doen ze allerlei onsmakelijke, onbeschofte en alledaagse mannengeheimen uit de doeken. Saillant leesvoer dus, waar we graag alvast een tipje van de sluier van oplichten.

Advertentie

1.Waarom mannen maar één ding tegelijk kunnen
“We willen best luisteren en we vinden jullie en hetgeen jullie te vertellen hebben écht interessant. Maar: als wij koken, dan koken we. Dan kunnen we niet luisteren naar kantoortuinintriges of koffieautomaatroddels, hoe sappig ook. Eén ding tegelijk, dames, dat kunnen we. Waarom? Niet omdat we dom of ongeïnteresseerd zijn, zoals vaak wordt gedacht. Nee, we kunnen één ding tegelijk omdat we dat ene ding Heel Erg Goed willen doen. Dus: of koken, óf luisteren. Óf House Of Cards kijken, óf luisteren. Óf wild-erotisch-je-rug-masseren, óf luisteren. Er zijn mensen die dat ‘autistisch’ noemen. Wij noemen het ‘perfectionistisch’.”

2. Waarom mannen niet graag helpen in het huishouden 
“De reden is: wij houden niet van saaie klusjes. En al helemaal niet van saaie klusjes waar we geen daverend applaus voor krijgen. Houthakken is ook saai, maar je kunt het doen met ontbloot bovenlijf, zodat jullie de spiergroepen zien sidderen onder het geweld waarmee we de kliefbijl door de kansloze stronken beuken en direct na gedane arbeid ons cocacolalightlijf uitzinnig willen beklimmen. Mannen willen best klusjes doen, maar dan wel leuke, of dankbare. Zo simpel is dat. De rest boeit ons niet. Dus: stofzuigen en schoonmaken, grasmaaien (tenzij op een John Deere industriële stadsparkmaaier), de goten leeghalen én alles dat met de was te maken heeft… Nee dank je, liever niet.”

LEES OOK: VROUWEN HEBBEN MINDER MOEITE MET OVERSPEL DAN MANNEN

3. Waarom mannen geen zielsverwant kunnen zijn
“Om redenen waar wij slechts naar kunnen gissen, willen vrouwen dat hun mannen – naast minnaar, huisgenoot, gezamenlijke bankrekening en co-ouder – ook hun ‘soulmate’ zijn. Welnu, lieve dames, dat zal helaas niet gaan. Jij zoekt een yin voor je yang, een duoziel of synchroon kloppend hart, een geloofsgenoot in jouw hoogstpersoonlijke religie, een resonerende klankschaal voor je innerlijk-emotionele orgel, een spirituele tweelingbroer? Jammer, maar helaas: je man kan in dezen niets voor jou betekenen. De liefde van een man is op spiritueel niveau zo plat als een dubbeltje. De liefde van een man is praktisch en tastbaar.”

4. Waarom mannen zo graag niets doen
“Als jullie niks doen, raakt binnen 3 minuten die rusteloze stuiterbrij die jullie hersens noemen aan de (over)kook, met alle desastreuze gevolgen van dien. Daarin zijn wij anders. Heel anders. Jullie houden er niet van en kunnen het niet. Wij wel. Sterker: wij zijn dol op nietsdoen. Mensen zijn net leeuwen: de vrouwtjes lopen de hele dag te redderen en te jagen en te doen, de mannetjes luieren heerlijk in het zonnetje en vlammen alleen als het strikt noodzakelijk is, in geval van honger, zin in seks of ruzie met de buurleeuw. Onthoud dat, en alles komt dik in orde.”

Bron: Mannen: de waarheid. Beeld: iStock

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien