Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

McDonald's gaat (een beetje) glutenvrij

Bij glutenvrij eten denk je niet meteen aan McDonald’s, maar de fastfoodketen gaat het toch proberen. Vanaf maandag hebben 50 restaurants ook enkele glutenvrije burgers. 

De introductie van de glutenvrije burgers beantwoordt volgens McDonald’s aan “de toenemende vraag van mensen met coeliakie”. Coeliakie is een chronische ziekte waarbij het lichaam, met name de darmen, geen gluten verdraagt. De groep die vrijwillig en vanuit overtuigingen glutenvrij eten, lijkt ook te groeien. Ook in de supermarkten komen steeds meer producten te liggen die glutenvrij zijn.

Advertentie

Zin om glutenvrij te koken, hier vind je enkele heerlijke recepten. Klik hier.

Gluten
“McDonald’s wil dat iedereen bij hen kan eten. Ook de mensen die om medische redenen gluten moeten mijden”, zegt Esther Melenberg, hoofd diëtetiek van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Die vereniging werkte samen met de keten om de burger tot stand te brengen.

Meer weten? Hier legt de Nederlandse Coeliakie Vereniging uit wat glutenvrij eten inhoudt, lees het hier.

Kosten
Het broodje dat McDonald’s gebruikt voor de burgers bestaat voornamelijk uit rijst, maïs en tapioca. Een hamburger, cheeseburger of quarter pounder die glutenvrij is, kost hetzelfde als een gewone burger.

Bron en beeld: ANP

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien