Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle's Medische Award 2015 gaat naar...

Elk jaar reikt Libelle een medische award uit aan een instantie of persoon die zich binnen de zorg bijzonder verdienstelijk maakt voor vrouwen. Dit keer gaat de prijs naar het volledige behandel- en onderzoeksteam van het borstkankercentrum van Maastricht UMC+.

Een tijd geleden zag borstkankerchirurg Marjolein Smidt van het Maastricht UMC+ een jonge vrouw met een klein, huppelend meisje lopen. Zo op het oog geen bijzonder beeld. Alleen was deze jonge vrouw een voormalig patiënte van Smidt. Slechts een paar jaar daarvoor had ze nog de diagnose borstkanker gekregen. Vanwege de leeftijd van de vrouw werd in haar behandelplan de optie meegenomen tot het invriezen van eicellen, die na de behandeling konden worden gebruikt. En daar liep dus het resultaat, gezond en huppelend over straat, aan de hand van haar moeder.

Advertentie

LEES OOK: EEFJE HEEFT HET BORSTKANKERGEN: “MIJN BORSTEN WAREN TIKKENDE TIJDBOMMEN”

Oplossingen
Smidt glundert als ze dit verhaal vertelt. Ze voegt eraan toe: “Borstkanker is en blijft nu eenmaal een vreselijke ziekte die levens kan verwoesten. Wie hier werkt wordt daar zo goed als dagelijks mee geconfronteerd. Maar ondertussen gaat er ook veel wél goed en er kan echt al zo veel meer dan vroeger. En we blijven elke dag opnieuw zoeken naar oplossingen.”

Het hele interview met Marjolein Smidt en haar collega’s van het borstkankercentrum van het Maastricht UMC+ lees je in Libelle 41, die vanaf 2 oktober in de winkels ligt.

Interview: Liesbeth Smit. Beeld: Dafne Ederveen

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien