Met deze truc genieten gasten nóg meer van je kookkunsten

Uren heb je in de keuken gestaan, de tafel is mooi gedekt en dan… is het eten binnen 10 minuten op. Jammer! Je zou bijna geloven dat de gasten niet hebben genoten van je kookkunsten. Gelukkig is daar wat aan te doen.
De oplossing? Geef je gasten of gezin extra zwaar bestek. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Oxford genieten mensen meer van een diner en eten ze bewuster als ze met ‘zwaar geschut’ in de weer zijn.
Meer genieten
In het Schotse Edinburgh kregen 130 restauranteigenaren precies dezelfde maaltijd voorgeschoteld. De helft van de deelnemers kreeg de gerechten geserveerd met bestek dat 3 keer zo zwaar was als de lichtere messen en vorken die de rest van de groep kreeg. De mensen die aten met het zware bestek genoten 10% meer van hun maaltijd en wilden 15% meer betalen voor het gerecht.
Hoofdonderzoeker Charles Michel laat in het tijdschrift Flavour weten het ‘interessant is om te zien hoe we door zwaar bestek bewuster van ons eten genieten zonder dat we het door hebben.’
Bron: Welingelichte Kringen. Beeld: iStock