Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Journaliste roept vrouwen op te twitteren over hun menstruatie

We delen tegenwoordig ons hele leven op social media, maar je 338 vrienden vertellen dat je ongesteld bent, doet vrijwel niemand. De Amerikaanse journaliste Risa Pappas wil hier verandering in brengen. En daar heeft ze een reden voor…

Risa vindt namelijk dat er te weinig over menstruatie gesproken wordt. “Ongeveer 50% van de mensheid menstrueert. Dat is niets nieuws, maar toch praten we er nooit over. In ieder geval niet met zoveel openheid als deze ervaring naar mijn idee verdient,” schrijft de journaliste op haar blog.

Advertentie

LEES OOK: DANKZIJ DEZE SLIMME TAMPON LEK JE NOOIT MEER DOOR 

Blauw water 
Want waarom wordt er in maandverbandreclames blauw water gebruikt in plaats van bloed, vraagt de journaliste zich af. “Er is bij mij nog nooit blauw water uitgekomen.” Risa deelt daarom haar eigen échte menstruatie-verhalen via de Twitter-hashtag #tweetyourperiod. Ze roept andere vrouwen die een ‘bloedende vagina’ hebben op hetzelfde te doen.

Een luier 
En we moeten toegeven, het is toch even wennen. Zo tweet Risa: “Hebben jullie ook weleens een inlegkruisje gekocht dat gewoon niet lekker zit? Ik had dit vanmorgen. Soms kan zelfs een ultradun inlegkruisje aanvoelen als een luier.” En één van haar volgers tweet: “Wanneer je menstruatie je middenin de nacht komt bezoeken en je ’s ochtends wakker wordt…”

LEES OOK:

Bron: Risa Pappas, Metro. Beeld: iStock 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien