Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Ben je de laatste tijd wat moe? Maak een strandwandeling!

Uit recent onderzoek blijkt dat wanneer we een strandwandeling maken, we de nacht daarop maar liefst 47 minuten langer in een diepe slaap liggen.

Opvallend is dat een wandeling binnenin het land die voordelen niet met zich meebrengt.

Advertentie

Er deden honderd mensen van tussen de 21 en 82 jaar oud mee aan het Engelse onderzoek van de Universiteit van Surrey. De ene helft maakte een wandeling op de hei of in het park. De andere helft liep een net zo lange route, maar dan over het strand.

Je wordt er blij van
De resultaten? Beide groepen voelden zich na afloop gelukkiger én kalmer. Wandelen helpt dus om je wat fijner te voelen. Maar in de slaapduur tussen beide groepen was er een duidelijk verschil te zien: de strandwandelaars sliepen 47 minuten langer dan normaal. De wandelaars in het park of op de hei sliepen daarentegen maar 12 minuten langer dan gewoonlijk.

Weg uit de sleur
Volgens de onderzoekers zijn er meerdere verklaringen voor deze conclusie. Zo krijgen de strandwandelaars door de kustomgeving waarschijnlijk sterker het gevoel dat ze éven helemaal weg van het dagelijkse leven zijn, waardoor ze meer kunnen ontspannen. Bovendien zou het uitzicht van de zee leiden tot beter inzicht in jezelf. Wanneer je over die watervlakte uit tuurt, dan ga je meer nadenken over alle gang van zaken in je leven. De wandelaars dachten relatief vaak aan hun familie en hun jeugd. Landinwaarts is over het algemeen meer afleiding.

Bron: nu.nl. Beeld: iStock

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien