Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Nederlanders zijn het langste volk ter wereld

Nederlandse mannen zijn gemiddeld 1.84 meter, vrouwen 1.71 meter. Met deze cijfers zijn we het langste volk ter wereld. Maar nu blijkt dat we zijn uitgegroeid. 

Hoe het komt dat wij Nederlanders het langste volk zijn? We zijn natuurlijk al jaren ontzettend welvarend. Dat wil zeggen: sinds de industriële revolutie, halverwege de 19e eeuw, hadden we een prima hygiëne en aten we gezond en gevarieerd.

Advertentie

Minder melk
In de loop der tijd zijn we toch minder gezond gaan eten. En we drinken ook minder melk. Volgens experts zijn we nu qua ontwikkelingsgroei een beetje blijven steken. Zij denken dan ook dat we aan ons maximum zitten en dus niet langer zullen worden.

Friezen en Groningers zijn het langst
Opvallend is wel dat Nederlanders in het noorden langer zijn dan Limburgers en Brabanders. Dit komt doordat er in het zuiden meer katholieke gezinnen woonden, die over het algemeen meer kinderen per gezin hadden. En, ja: hoe meer monden er te voeden zijn, hoe kleiner de kinderen worden.

Bron: Quest. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien