Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Onderkin? Met een spuitje kom je er binnenkort zo vanaf

Een onderkin waar je maar niet vanaf komt: het is voor heel veel vrouwen herkenbaar klein leed. Nu is er een middel uitgevonden waarmee je eindelijk van die onderkin af komt.

Een comité van dermatologen ontdekte dat je met een injectie van deoxycholzuur plaatselijk vetcellen kunt afbreken. Het schijnt vooral goed te werken bij vetcellen in de onderkin. Niet te vroeg juichen, want voordat het product op de markt komt moet het nog wel even goedgekeurd worden door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Advertentie

Verbeteringen
Het comité deed een halfjaar lang onderzoek onder 1022 mensen. In dit halfjaar hebben ze 50 injecties gekregen. Na 12 weken zag 13 tot 18% van de vrijwilligers grote verbeteringen en 66 tot 77% zag kleine verbeteringen. Bij de placebogroep was dat percentage 19-22%. Van de deelnemers had wel 96% last van bijwerkingen, maar dat ging om ‘normale’ bijwerkingen als blauwe plekken, zwellingen en pijn.

Laagdrempelig
Er is nog wel meer onderzoek nodig. Al met al gaat het dus nog even duren voordat je met een simpel prikje van die onderkin af bent. Als het FDA het goedkeurt, is het wel een stuk laagdrempeliger dan bijvoorbeeld liposuctie.

Drastisch
Voor iedereen die zo’n injectie toch een beetje drastisch vindt, zijn er een hoop andere trucjes om een onderkin te verbloemen:

 • Make-up
  Gebruik een kleur foundation of poeder die een paar tinten donkerder is dan je normale make-up. Breng dit vervolgens met je handen of een kwast net onder je kaaklijn aan. Hiermee creëer je een schaduw waardoor je kaaklijn strakker lijkt. Beautyblogger Huda laat zien hoe je dat doet. Met een mooie kleur lipstick leid je vervolgens de aandacht nog meer van die dubbele kin af.
 • Kleding
  Met slim gekozen kleding kun je een onderkin ook minder laten opvallen. Bijvoorbeeld door een blouse te dragen die de aandacht naar het decolleté verlegt. Een coltrui is een minder goed idee, omdat die je nek optisch korter maakt en daarmee juist de nadruk legt op je onderkin. Ook sjaaltjes en lange oorbellen zijn om die reden niet handig.
 • Oefeningen
  Er bestaan verschillende oefeningen waarmee je de spieren in dat gebied kunt trainen:
  – Doe je mond wijd open en duw je onderkaak naar voren en dan naar boven zodat je ondertanden over je boventanden reiken tot over de bovenlip. Om de oefening intensiever te maken kun je je hoofd naar achter doen. Doe deze oefening langzaam 10 keer achter elkaar. Je moet deze work-out elke dag 2 à 3 keer doen.
  – Sla met de rug van je hand tegen je kin. Houd dit enkele minuten vol en doe dit 2 tot 3 keer per dag.
  – Een modellentrucje dat naast je gezichtsspieren ook de lachspieren traint: het alfabet zo articulerend mogelijk uitspreken. Herhaal 10 keer en vooral in de spiegel kijken terwijl je het doet, dan zie je meteen welke spieren je traint.
 • Kauwgom kauwen
  Het staat niet zo charmant, maar door kauwgom te kauwen zet je de spieren in de hals en kin flink aan het werk.
 • Kapsel
  Een nonchalant geknipte bob ter hoogte van je kin is nu misschien hip, maar niet heel flatteus als je een onderkin hebt. Ook met een opgestoken kapsel verhul je die onderkin niet. Laagjes tot op het jukbeen daarentegen zijn wel slim, omdat je daarmee de sterke punten in je gezicht benadrukt.

En tot slot niet de meest gezellige methode maar wel effectief: een paar pondjes afvallen. Op Libelle Lijnt Lekker vind je handige weekmenu’s en lekkere recepten waarmee je verantwoord korte metten maakt met de kilo’s. Als je afvalt, is dat ook snel in je gezicht te zien.

Geen onderkin maar wel een bolle toet? Door middel van shaping kun je je gezicht slanker laten lijken. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet.

Bron: Med Page Today. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien