Evita: 10,- korting op geselecteerde voorstellingen

Zoek binnen:

"De ontrouw van mijn man kwam hard aan"

Schrijfster Tatiana de Rosnay schreef een boek over ontrouw en was tegen Libelle openhartig over haar eigen ervaring daarmee.

De 53-jarige Tatiana is bekend van haar bestseller Haar naam was Sarah. Haar nieuwe boek Een Parijse affaire, een bundel met verhalen over overspel, verschijnt binnenkort in Nederland. Zelf kreeg ze ook te maken met ontrouw, toen haar man haar toen ze begin dertig was bedroog. “Hij biechtte het uit zichzelf op, wat extra hard aankwam omdat ik jong was en net een baby had”, vertelt Tatiana. “Nu ik 53 ben, kijk ik er anders tegenaan. Misschien heb ik het mis, maar als je ouder bent, kun je er misschien volwassener mee omgaan als je man vreemdgaat.”

Advertentie

Mijn affaire overkwam me

Bedriegen
Zelf heeft ze ook een affaire gehad, bekent de Brits-Franse schrijfster. “Toen ik iets ouder was. Het overkwam me. En het leerde me vooral dat ik niet gemaakt ben voor zo’n leven. Ik wil mijn man niet bedriegen. Ik heb het geprobeerd, en het is niet iets wat ik wil doen.” Ze vervolgt: “Ik hou van mijn man en ik kan me voorstellen hoe het zou zijn om zonder hem oud te moeten worden. Ouder worden is al niet leuk, maar zonder hem zou dat nog minder leuk zijn.”

Dinosaurussen
Ondanks de ontrouw zijn Tatiana en haar man nog altijd bij elkaar. Het koppel is al 28 jaar getrouwd. “Ik denk niet dat we een geheim hebben. Ik heb gewoon geluk. Als ik om me heen kijk, dan lijken mijn man en ik wel een soort dinosaurussen. We zijn bijna de enigen die nog bij elkaar zijn.”

Het hele interview met Tatiana de Rosnay lees je in Libelle 27, die vanaf 26 juni in de winkels ligt.

Interview: Maartje Laterveer. Bewerking: Helene van Santen. Beeld: Ester Gebuis

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien