Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Hittegolven en onweersbuien: het weer wordt steeds extremer

Het komt vandaag weliswaar met bakken uit de lucht, maar dit weekend wordt het weer ‘gewoon’ tropisch warm. Dit soort extreme weerbeelden gaan in we in de toekomst steeds vaker meemaken. 

Woensdagavond ging het in grote delen behoorlijk los met stevige wind en knallende onweersbuien. Vandaag regent het bijna overal, maar morgen krabbelt het weer langzaam op tot het zondag weer zo’n 30 graden wordt. Maar je raadt het al: dat tropische weer wordt zondagavond weer afgesloten met onweersbuien. Deze zomer werd zo’n 6x zomers weer aangekondigd dat vervolgens weer plaats moest maken voor regen, kou en zelfs een zomerstorm.

Advertentie

Broeikaseffect
Komende jaren zal dit steeds vaker gebeuren. Dat heeft alles te maken met het broeikaseffect. De zomers worden in Nederland steeds warmer en de kans op een witte Kerst wordt ieder jaar kleiner.

LEES OOK: AUGUSTUS WAS NOG NOOIT ZO NAT

Probleem
“Het zal in Nederland vaker en harder gaan regenen. Er zal namelijk meer water in de wolken zitten, waardoor deze zwaarder worden. Logischerwijs zal er daardoor meer regen vallen”, laat Weerplaza weten. “Het is moeilijk te voorspellen waar het klimaat van Nederland precies heen gaat. Wat wij wel weten, is dat er iets aan dit probleem gedaan moet worden. Hopelijk vinden politici en andere prominenten snel een oplossing.”

Zeeniveau
Niet alleen de hoge temperaturen en vele regenval zijn een concreet teken van het broeikaseffect. Het zeeniveau stijgt ook nog eens een stuk sneller dan gedacht.Het niveau is in de afgelopen jaren met 8 centimeter gestegen. Dit is fors veel meer dan de stijging van 0,3 tot 0,9 die de Verenigde Naties in 2013 voorspelden.

Bron: AD, Weeronline. Beeld: ANP

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien