Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Ouderwets lekker

Aan Yolanda’s griesmeelpudding ben ik nog steeds niet toegekomen. Toch wil ik h’m jullie niet onthouden. Op onze Hollandse lentekoninkjes moeten we nog even wachten. Maar met sinaasappelpartjes en geroosterde hazelnootjes is hij vast minstens zo lekker. Hoewel het hier hartje winter is, is onder de Spaanse zon het sinaasappelseizoen in volle gang. Volgende week vertrekken we naar zonnig Malaga. Voor een reportage in een biologische sinaasappelgaard. De oogst is er in volle gang, zondoorstoven hangen ze op de pluk (en ons!) te wachten. Maar daarover binnenkort meer.

Griesmeelpudding met sinaasappel, voor 8:

Advertentie

1 liter volle melk
200 g fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g gemalen amandelen
2 citroenen, schoongeboend
80 g griesmeel
4 eidooiers
100 ml slagroom
– 2 grote puddingvormen of 8 kleine schaaltjes

Breng de melk met de suikers en de amandelen aan de kook. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Voeg sap en rasp aan de melk toe. Voeg ook de griesmeel toe en kook nog zo’n 10 minuten op matig vuur. Roer van het vuur de eidooiers en de room door de griesmeelpap en zet de pan in een bak met ijswater. Laat de griesmeelmassa afkoelen, roer regelmatig, tot een dikke vla. Spoel de puddingvormen of schaaltjes om met koud water en schenk de griesmeelpudding erin. Laat de griesmeelpudding in de koelkast in 3 uur opstijven.

Haal de griesmeelpudding uit de koelkast. Zet de vorm omgekeerd op een plat bord en maak met je vingers de pudding van de zijkant los. Er komt nu lucht tussen de vorm en de pudding waarna je hem kunt storten.

Lekker met partjes sinaasappel die je in Moscatel, de Spaanse moskaatwijn, hebt gemarineerd.

Kookschrift voor feestdagen, Yolanda van der Jagt

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien