Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Deze parfum-fouten maak je vanaf nu nooit meer

Parfum lijkt misschien een eeuwig houdbaar product, maar dat is niet helemaal waar. Dat heeft alles te maken met waar en hoe je het parfum bewaart.

Vervliegt jouw parfum trouwens ook zo snel? In de video vind je hét trucje.

Advertentie

Verkleuring en een opmerkelijke bij-geur zijn de tekenen dat je parfum niet meer helemaal goed is. Gelukkig kun je je favoriete geur heel lang bewaren als je het op de goede manier opbergt. Dít zijn de beste plekken om je parfum te bewaren en de geurnoten die het langst meegaan volgens top-parfumeurs Jan Fockenbrock en Caroline Ivanica.

 • Bewaar je parfum altijd op een koele, donkere plek
  Hitte en luchtvochtigheid kunnen het aroma en de ingrediënten van het parfum veranderen. Dat maakt de badkamer de slechtste plek om parfum te bewaren. De koelkast daarentegen is perfect, maar een donkere kast die niet te warm wordt, mag ook.
 • Doe altijd de dop weer op de fles
  Doe je dat niet, dan kan de lucht ervoor zorgen dat de parfumgeur oxideert, met alle nare luchtjes van dien.
 • Bewaar de geur in de originele fles
  Het is misschien verleidelijk om je parfum over te hevelen naar een nog mooiere fles gewoon omdat dat zo leuk staat, maar dat is geen goed idee. De geur komt dan in aanraking met lucht en zoals we al schreven: dat doet het geen goed.
 • Let op verkleuringen en verandering van de geur
  Als je bovenstaande tips opvolgt, gaat een luchtje zo 2 tot 3 jaar mee. Dat is ook afhankelijk van het type geur. Citrusgeuren blijven minder lang goed doordat citrusoliën kwetsbaarder zijn.
 • Oriëntaal georiënteerde parfums gaan over het algemeen langer mee, maar kunnen verkleuren door de vanillenoten. Parfums met hout- en bloemakkoorden zijn een stuk robuuster en zullen daarom langer goed blijven.

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Huffington Post. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien