Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Man met Parkinson uit bus gezet om 'verdachte schoenen'

Peter Schaap heeft de hersenaandoening Parkinson en draagt speciale schoenen die hem helpen met lopen. Hij is vrijdag in Utrecht uit de bus gehaald omdat iemand zijn schoeisel er ‘verdacht’ uit vond zien.

Peter draagt de speciale schoenen om loopstoornissen te verhelpen. Een medepassagier vertrouwde het echter niet en belde de politie.

Advertentie

Uit de bus
De medepassagier vond dat Peter eruit zag als een echte crimineel, omdat er speciale lasers op de schoenen zijn gemonteerd.  Toen Peter in de bus in Utrecht zat te wachten tot deze wegreed, zag hij beveiliging en agenten aan komen lopen. Hij dacht dat het om een zwartrijder ging, maar het bleek om hemzelf te gaan. De politie vroeg hem uit de bus te stappen en zijn verhaal te doen. Daar is hij erg van geschrokken.

Trauma
“Ik ben erdoor getraumatiseerd”, zegt Schaap tegen RTV Noord-Holland. Hij draagt sinds een week als proef de twee schoenen met lasers met bijbehorende batterijen op de neuzen. “Het gaat om een prototype. Het ziet er apart uit, maar het werkt hartstikke goed.”

Vragen
Hij begrijpt dat mensen zijn schoenen er raar uit vinden zien. “Maar ik snap niet waarom ze mij er dan niet naar vragen.” De politie heeft Peter beloofd agenten in te lichten over zijn speciale stappers.

Schermafbeelding 2015-09-29 om 18.48.35

 

Bron: RTV Noord-Holland. Beeld: iStock / RTV Noord-Holland

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien