Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Penisnijd

Lizzy en Annabel speelden op zolder met vriendje N.

“Mamma,” klonk het van boven. “Ik moet plassen.” Vreemd. Normaal kon Annabel prima zélf naar het toilet gaan. Daar riep ze me nóóit voor. Bedachtzaam liep ik de trap op.

Advertentie

Ze stond in de badkamer. De klep van de WC had ze al omhoog gezet. Ik wilde haar al optillen toen ze gebaarde dat de bríl omhoog moest. “Waarom moet de bril omhoog?” vroeg ik verbaasd. “Je moet er toch op zitten?” Annabel schudde haar hoofd. “Nee, ik gaat staan.”

Daar moest ik even over nadenken. Staan? Op de pot? Wat was dat nou weer. Ik vroeg Annabel waarom ze in godsnaam op de WC wilde staan. “Neehee,” zei ze ongeduldig. “Ik gaat ernáást staan. En dan gaat ik plassen.”

Noem me naïef, maar ik begreep er níets van. “Ik snap níet wat je wilt,” zei ik eerlijk. Annabel keek me aan met haar grote blauwe ogen. “Ik gaat plassen zoals vriendje N.,” zei ze. Aha. Lightbulb. Vriendje N.

“Maar lieverd,” begon ik voorzichtig. “Vriendje N. heeft een piemeltje. Daarmee kan hij óver het randje van de WC plassen. Jíj hebt geen piemeltje.” Annabel trok haar T-shirt omhoog. “Welles,” zei ze en wees op haar navel.

Uiteindelijk heb ik het potje erbij gehaald. Annabel moest en zou staand plassen. Wat híj kon, kon zíj ook. Tevreden huppelde ze later de badkamer uit. Weer een ervaring rijker.

Over vijf maanden wordt ze drie. Abonnementje Opzij?

Eerder verschenen op VrouwOnline

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien