Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Pimp je jas!

Vrouwonline geeft jou tips om je jas te customizen!

Heb je een jas die je nooit draagt omdat je hem eigenlijk niet leuk vindt? Of heb je een jas gekocht die iedereen draagt en wil je hem wat aparter maken?
Met deze tips kun je jouw jas customizen, zodat jij een unieke jas hebt! En het is nog eens leuk om te doen ook. Je kunt alleen aan de slag gaan, maar ook met vriendinnen of je kind. Gegarandeerd een gezellig middag!

Advertentie

De tips kun je natuurlijk ook gebruiken voor het customizen van een T-shirt, een broek, of welk kledingstuk je ook maar wilt oppimpen.

Tips voor het customizen van je leren jack

Studs
In de winkels hangen tegenwoordig veel kledingstukken met studs erop. Je kunt een motorjack kopen die al studs erop heeft zitten, maar je kunt het ook zelf op je jack aanbrengen. Studs zijn er in alle soorten en maten te koop in de hobbywinkel. Mocht er bij jou in de buurt geen hobbywinkel zijn, dan kun je ook nog altijd studs van een oude riem halen.
Als je de studs eenmaal hebt, kun je ze op je jack aanbrengen door de scherpe stukjes aan de achterkant door de stof heen te drukken. Dan zitten er 2 scherpe stukjes aan de achterkant en die moet je naar binnen duwen. Als het materiaal te dik is om de studs er doorheen te duwen, kun je ook ‘hotfix nailheads’ kopen. Dit zijn studs die je op je jack kunt strijken, waardoor ze goed blijven zitten.

Stencils
Een stencil kun je bij de hobbywinkel kopen of zelf maken. Als je zelf stencils wilt maken, maar je weet niet hoe je dat moet doen, kun je op internet uitleg vinden. Deze uitleg is helaas veelal Engels. Als dat niet lukt, kun je ook advies vragen aan een medewerker in de hobbywinkel. Zij kunnen je sowieso op weg helpen.

1. Spreid een krant over je tafel, zodat je tafel niet vies kan worden.
2. Leg je leren jack daar over, met de rugzijde naar boven.
3. Pak je spuitbus met de kleur die je wilt. Het beste is een kleur die complementair is aan jouw jack.
4. Kies een stencil die je op je jack wilt aanbrengen. Grote stencils kun je het best op de rug van je jack aanbrengen, kleinere op je schouders of mouwen.
5. Leg op de rest van het jack kranten, zodat je met de spuitbus alleen een kleur binnen het stencil aanbrengt.
6. Richt je spuitbus ongeveer 3 centimeter van het stencil vandaan en vul het stencil met verf.
7. Verwijder het stencil en laat het ontwerp circa 2 uur drogen voordat je het aandoet. Je kunt beter te lang wachten, dan dat de verf nog nat is en je lelijke vlekken maakt.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien