Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Amerikaanse Playboy stopt met naaktfoto's

Zeg Playboy en je zegt naakt. Maar dat is volgens de hoofdredacteur van het Amerikaanse blootblad nu verleden tijd. Modellen die volledig uit de kleren gaan zijn namelijk hartstikke uit. 

Hoofdredacteur Scot Flanders heeft toestemming gekregen van Playboy-oprichter Hugh Hefner om vanaf volgend jaar maart te stoppen met het afbeelden van volledig naakte dames.

Advertentie

1 gratis klik 
Waarom? “Je bent nu maar 1 gratis klik verwijderd van elke mogelijke sexuele handeling”, aldus Flanders. “De naaktfoto’s die ooit in Playboy verschenen zijn niet langer uniek.”

Marilyn Monroe 
Dat was in 1953 wel anders, toen Playboy in Amerika debuteerde met Marilyn Monroe op de cover. In 1975 had het blad zelfs een oplage van 5,6 miljoen. Inmiddels is dat een kleine 800.000.

Nederland 
Playboy Nederland gaat voorlopig wél door met het plaatsen van naakfoto’s. “Het blijft zoals het was”, zei hoofdredacteur Maarten Bloem dinsdag tegen Giel Beelen op 3FM.

#Playboy
Geen naakt meer in Playboy?! Twitteraars reageerde massaal op het nieuws. De 5 opvallendste tweets op een rijtje.

Bron: ANP. Beeld: ANP 

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien