Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Proefdiervrij

Je eigen lieve huisdier, ‘Meneer Konijn’, volsmeren met lipstick. Wie doet dat nou?

Wij allemaal! De meeste make-up die wij kopen is eerst getest op dieren. Wist jij dat een gemiddelde vrouw in haar leven zo’n 3.5 kilo lippenstift verslijt? Hoeveel ‘stampertjes’ zullen daaraan vooraf gegaan zijn?

Advertentie

Last van je geweten? Inmiddels is er genoeg kennis over proefdiervrije methodes beschikbaar om een mooi make-up product te creëren. Die diertjes zijn helemaal niet meer nodig.

Budgetproof

De meeste dierproeven worden gedaan door de grote make-up merken. Zij willen vaak met nieuwe producten komen. Om deze reden maken de meeste kleinere merken geen gebruik meer van dierproeven. De meeste huismerken zijn dan ook dierproefvrij! En dat scheelt in de kosten. Is je portemonnee ook meteen een beetje blij

Ter inspiratie
Sabon, veelal bekend van de heerlijk geurende zeepjes, heeft ook make-up in haar collectie. De lipglosjes hebben een prachtig versierde dop.

De Body Shop, een beautywinkel met idealen, heeft een make-up collectie waarbij ook aan het uiterlijk de nodige zorg is besteed. Het oog wil ook wat…

Lanèche
Geen kant- en klare make-updoosjes bij Lanèche. Je maakt je eigen kleurencombinatie die je zelf kunt plaatsen in de magneetbox.

Lush
Dit kleurpigment is echt multifunctioneel! Je kunt het over je moisturizer heen gebruiken als camouflage of foundation, maar je kunt ook een klein beetje mengen op je hand met een van de Lush moisturizers, zodat je een dagcrème met een lichte dekking krijgt.


Rituals
Rituals heeft verschillende soorten mascara’s met edelstenen in haar collectie. Daar moeten je ogen toch wel van gaan schitteren.

Rechts: Foundation met mineralen. Op je huid hebben ze een structuurverstevigende, ontspannende en gladstrijkende uitwerking

Hema
Iets boven je budget? De Hema heeft voor elk gewenst effect een andere mascara. Dan heb je tenminste iets te kiezen!


Rechts: Ook het merk Miss Helen van de Hema is betaalbaar en dierproefvrij

Wil jij ook bewust zijn van het proefdiervrij gehalte van de cosmetica die jij in huis haalt?
Er is meestal verwarring welk make-up merk dieren gebruikt om te testen. Check eens de site proefdiervrij.nl. In de cosmeticagids vind je alle merken die niet op dieren testen.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien