Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Een goede relatie? Dít is het perfecte leeftijdsverschil

Een fijne en langdurige relatie: wie wil dat nou niet? Al jaren wordt er gespeculeerd over leeftijdsverschillen tussen 2 partners en wat dat met een koppel doet. Onderzoekers zijn er eindelijk over uit: dít is het ultieme leeftijdsverschil voor een optimale succesfactor.

Voor het Amerikaanse onderzoek werden 3.000 stelletjes onderzocht.

De cijfers liegen er niet om
Wat blijkt? Hoe groter het leeftijdsverschil tussen 2 geliefden, hoe hóger het scheidingspercentage. Een leeftijdsverschil van 5 jaar betekent dat het stel 18% meer kans heeft om elkaar weer te laten gaan dan koppels die even oud zijn. Bij een leeftijdsverschil van 10 jaar wordt dat 39% en bij een leeftijdsverschil van 20 jaar zelfs 95%.

Ieder z’n eigen weg
Wel goed om te weten, mocht je je zorgen maken: hoe langer je samen bent, hoe kleiner de kans is dat je uit elkaar gaat. Ben je 2 jaar samen? Dan is er al 43% minder kans dat alles in de soep loopt. Als je de 10 jaar bent gepasseerd, is dit al 94%.

Dan wil hij weer, dan wil zij weer
Ook het sexleven van een koppel kan lijden onder het leeftijdsverschil. Een psychotherapeut laat weten dat het sexleven van vrouwen op middelbare leeftijd toeneemt. Maar bij mannen begint de sexuele functie dan juist te dalen – niet zo handig dus, als je erg veel verschilt in leeftijd.

LEES OOK:

Balans creëren in je relatie? Onze passievlogger Guusje vertelt hoe je dat doet.

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

 

Bron: Grazia. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien