Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Afkoelen? Doe het niet in een rivier of kanaal

Afkoelen? Doe het niet in een rivier of kanaal

Zin in een verfrissende duik? Spring dan niet in een rivier of kanaal, waarschuwt Rijkswaterstaat. Het water is nu nog erg koud, waardoor de kans groot is dat je kramp krijgt tijdens het zwemmen. En dat kan fatale gevolgen hebben.

Door het koude voorjaar is het water met name midden in rivieren en plassen nog onvoldoende opgewarmd. Voordeel van de frisse lente is wel dat er nu nog nergens blauwalg is ontdekt.

Advertentie

LEES OOK: COLUMNIST HANS BRENGT EEN BEZOEKJE AAN HET ZWEMBAD ‘IK DOOK DIEP EN BLEEF VRIJ LANG ONDER WATER. EEN BEETJE TE LANG.’

Binnen de lijnen 
Toch lekker én veilig zwemmen in deze zinderende hitte? Binnen de zwemlijnen dichtbij de oevers is het prima toeven, omdat het daar ondiep is en het water met dit warme weer snel opwarmt.

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien