Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Vrouw confronteert scheldende jongeren met foto ziek zoontje

Een zomerse avond aan de Wijthmenerplas bij Zwolle eindigde voor Nicole Boelen (36) met een donker randje.

Op het strandje bij de plas stond een groepje jongeren met elkaar te klieren. Het taalgebruik van de jongens schoot bij Nicole totaal in het verkeerde keelgat, ze scholden met de ziekte waar haar zoontje Aaron (4) in het ziekenhuis tegen moet vechten.

Advertentie

“Ik ben niet boos”
“Na 300 keer ‘kanker’ gehoord te hebben ben ik het water uitgelopen, heb mijn telefoon gepakt en ben naar de jongens toegelopen.” Schrijft Nicole op haar Facebook-pagina.

“Jo, mag ik jou iets laten zien? Je hebt het vast niet door, ik ben ook niet boos en heb er geen last van. Maar ik wil jou wat vertellen. Dit ben ik op de foto en dit is mijn zoontje van 4. Hij heeft kanker en ligt nu in Groningen in het ziekenhuis en krijgt op dit moment chemo. Jij zegt zó vaak het woord kanker dat je niet meer weet wat het is. Ik laat jou dit zien, omdat dit misschien indruk op je maakt. Als mijn moeder hier had gestaan, had ze staan huilen. Nogmaals, ik ben niet boos, maar leer hiervan, oké?”
Stilte….
“Ja, dat doe ik mevrouw, sorry…”

LEES OOK: MOEDER VERLAAT ZIEKENHUIS EN VINDT HARTVERWARMEND BRIEFJE

Facebook
Nicole twijfelde of ze haar verhaal op Facebook moest zetten. Tot dusver had ze niets over haar zoontje en zijn ziekte op social media gedeeld, maar dit voorval was voor haar de druppel. In een interview met De Stentor zegt Nicole: “Ik wil geen held genoemd worden, ik stond er vooral voor al die andere mensen die met kanker te maken hebben”.

Aaron
Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met Aaron. Hij is weer thuis en het gezin probeert zo veel mogelijk leuke dingen te doen nu het nog zomervakantie is. In Groningen heeft het kleine ventje 3 chemokuren gehad om de acute meyloïde leukemie (aml) te bestrijden. Helaas blijft het daar niet bij, de komende maanden ondergaat Aaron nog 2 chemokuren.

LEES OOK: HET ZOONTJE (3) VAN MARLOES ZAT VAST AAN EEN ROLTRAP

Facebookpost

Begin van de avond op wythem. Ik sta nog ff in het water bij de lijn om op norah te wachten en 20 meter verderop een…

Posted by Nicole Boelen on donderdag 6 augustus 2015

Bron: De Stentor. Beeld: Frans Paalman

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien