Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Sinaasappeltaart

Tja, en dan sta je weer in de supermarkt voor een kist appelsienen die een flink formaat kleiner zijn. Helaas, onze pluk arriveert pas aan het eind van deze week en dus moet ik vandaag met minder tevreden zijn. En dat was juist voor deze sinaasappeltaart helemaal net erg. Doordat de sinaasappels in de oven gebakken worden, wordt hun zoete smaak versterkt.

Uit de oven liet ik rijkelijk oranjebloesemhoning over de taart lopen (deze geurige honing is trouwens afkomstig van sinaasappelbomen). Lekker met een dot crème fraîche.

Advertentie

Sinaasappeltaart, voor 6-8:

5 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
75 g hazelnoten, fijngehakt
2-3 sinaasappels, in plakjes
3-4 el sinaasappelmarmelade
oranjebloesemhoning
200 ml crème fraîche

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Stapel de deegplakjes en rol ze op een vel bakpapier uit tot een ronde of rechthoekige lap. Schuif het bakpapier op een bakplaat. Verdeel de hazelnoten over de deegbodem en leg er de sinaasappelplakjes dakpansgewijs op. Verwarm de marmelade op laag vuur en bestrijk de sinaasappel ermee. Bak de sinaasappeltaart in zo’n 20 minuten goudbruin en gaar. Laat uit de oven royaal honing over de taart lopen en serveer h’m lauwwarm in punt met een flinke dot crème fraîche. Lekker met verse muntthee.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien