Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Ben je een beetje sip? Eet dan veel vis!

We kennen het allemaal wel: soms zit alles gewoon even tegen. De gouden tip om je somberheid tegen te gaan is het eten van veel vis. Vis blijkt namelijk depressies tegen te gaan.
Dat blijkt uit een analyse van verschillende studies naar de effecten van vis op de gezondheid, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health.

Dat scheelt een hoop
De Chinese universiteit Qingdao analyseerde 26 onderzoeken met in totaal ruim 150.000 proefpersonen. De mensen die het meeste vis eten loopt 17 procent minder kans om depressief te worden.

Advertentie

Goed voer voor je hersenen
De onderzoekers kunnen een direct verband tussen visconsumptie en kans op depressie niet bewijzen, maar er zijn verschillende aannemelijke verklaringen. Eén daarvan is het hoge aantal vetzuren in vis, die belangrijk zijn voor het brein.

 Bron: nu.nl. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien