Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

6x waarom je suiker door stevia wilt vervangen

Hoewel de Stevia-plant al eeuwenlang in Paraguay wordt gebruikt voor kruidenmengsels en in voeding, is deze suikervervanger in Nederland nog niet bijster bekend. Toch komen er steeds meer producten op de markt die stevia bevatten. Het plantje is razend populair door de enorm zoete smaak én omdat het weinig calorieën bevat.

Maar wacht, er is meer: stevia kent namelijk ook een hoop andere voordelen.

Advertentie

1 Het bevat (bijna) geen calorieën
Suiker is een enorme dikmaker. Hoewel je het soms niet verwacht, zitten er vaak heel grote hoeveelheden suiker in producten. Authority Nutrition laat weten dat stevia – buiten het feit dat het net als suiker ook zoet is – geen andere gelijkenissen vertoont. De calorieën uit suiker worden vaak niet opgebruikt, waardoor het in het lichaam wordt opgeslagen als vet. Stevia daarentegen, bevat bijna geen calorieën (000,01 calorie).

2 Geschikt voor mensen met diabetes
Uit het onderzoek ‘Journal of Diabetes and it’s Complications’  blijkt dat stevia geschikt is voor mensen die lijden aan diabetes, omdat stevia je bloedsuiker niet verhoogt. Daarnaast zou stevia ook je bloedsuiker en het insulinegehalte verlagen. Ben je diabeet? Overleg dan voor de zekerheid met je huisarts voordat je stevia aan je dieet toevoegt.

3 Antioxidanten
De Stevia-plant heeft een antibacteriële werking en bevat antioxidanten. Dit speelt een rol bij het verminderen van uiterlijke tekenen van veroudering en bij het behouden van een gezonde huid. Daarnaast gaat het ook de strijd aan met ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Een hele hoop gezondheidsvoordelen dus.

4 Bloeddruk en cholesterol verlagend
Een ander bijkomend voordeel van het plantje, is dat het helpt om de bloeddruk en cholesterol te verlagen. Stevia werkt bloeddrukverlagend wanneer iemand een te hoge bloeddruk heeft en laat de bloeddrukwaarden onveranderd bij normale bloeddruk.

5 Bespaar calorieën
En tot slot een mooie meevaller: volgens dokter Gillian McKeith van Living Food for Health bespaar je zo’n 100 calorieën per dag als je je dagelijkse suikerinname vervangt door stevia.

Ben je benieuwd wat een maand zonder suiker met je lichaam doet? Bekijk dan onderstaande video:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

LEES OOK:

Bron: Grazia. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien