Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Mensen die anderen op taalfouten wijzen, zijn onaangename personen

Het is nu echt bewezen: mensen die anderen op taalfouten wijzen, worden gezien als minder aangenaam personen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteit van Michigan.

Erger jij je vaak aan spelfouten van anderen? En verbeter je deze dan ook? Dan heb je volgens dit nieuwe onderzoek een minder leuk karakter. Er is in deze resultaten een duidelijke link te zien tussen taal en persoonlijkheid. De manier waarop iemand taal gebruikt, zegt duidelijk iets over het karakter.

Advertentie

Intelligentie en vriendelijkheid
83 personen moesten enkele e-mails doorlezen. Sommige met taal- en typfouten en sommige zonder fouten. Ze werden daarna gevraagd om de berichten te beoordelen. De schrijvers moesten beoordeeld worden op intelligentie en vriendelijkheid.

LEES OOK: 16x dit zijn DE taalfouten waar iedereen zich aan irriteert. (Irriteert?)

Minder vriendelijk
Voor de test moesten de proefpersonen eerst vragen beantwoorden over hun eigen persoonlijkheid. Mensen die zelf als vriendelijk uit deze test gekomen waren, konden zonder moeite door deze taalfouten heen kijken en beoordeelden de mails vooral op inhoud. De mensen die als minder vriendelijk uit de test kwamen, ergerden zich juist aan die fouten en benoemden deze ook. Vooral grammaticale fouten kon deze groep niet waarderen. De conclusie: minder vriendelijke (en zelfs een tikkeltje lompe) mensen kunnen minder goed met afwijkingen omgaan. Voortaan kun je jouw opmerkingen dus beter even inslikken, dan lijk je in ieder geval aardiger.

Bron: RTLnieuws.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien