Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Gepeste tiener wordt uitgescholden voor 'dikke walvis' en start krachtige actie

De 16-jarige scholiere Dannie McMillian werd dagelijks gepest en voor ‘dikke walvis’ uitgescholden. De tiener liet zich echter niet uit het veld slaan en vond een manier om haar nare ervaringen om te zetten in iets positiefs.

Dannie maakte huiswerk toen zij een foto met daarop een Twitter-pagina kreeg doorgestuurd, die aan haar was gewijd.

Advertentie

Wat een goed idee
Dannie werd op de pagina een ‘dikke walvis’ genoemd. De pagina was voorzien van een foto van het meisje, waarover een walvis was geplakt. Dannie raakte overstuur en stuurde een berichtje naar haar rolmodel, plussize model Laura Lee. “Aan de ene kant zou ik de hele dag willen huilen, maar aan de andere kant zou ik een shirt met een walvis naar school aan willen trekken om te laten zien dat het pesten geen effect op me heeft”, grapte Dannie tegen Lee. En dat laatste vond het model nou een uitstekend idee.

LEES OOK: MOEDER PAKT HAAR PESTENDE ZOON (12) GENADELOOS AAN

Red de walvis
Dannie, ook wel Dee genoemd, ging meteen aan de slag en liet shirts printen met de tekst: ‘Dee the Fat Whale Saves the Whales‘ (Dee de dikke walvis redt de walvissen) en bood die te koop aan. De opbrengst van de verkoop gaat naar de organisatie Save the Whales. Ook maakte Dannie een pagina op de website Go Fund Me aan, waar mensen geld kunnen doneren aan de organisatie. Daar heeft ze inmiddels al meer dan 2000 dollar mee opgehaald. De Twitter-pagina die dit alles in gang heeft gezet, is inmiddels verwijderd. Dannies vader is terecht trots op zijn dochter: “Ik wil dat ze gelukkig en succesvol is en trots op wat ze doet.”

gepeste-tiener_libelle

gepeste-tiener_libelle

Reclame tegen pesten
Dat pesten een serieuze zaak is en zo snel mogelijk moet worden gestopt, blijkt maar weer uit deze sterke reclameboodschap die voor het eerst tijdens de Oscars werd getoond.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: RTL Nieuws, Zie. Beeld: Twitter

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien