Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Top 5 wasrampen

Het is zo verleidelijk om, als een vlek niet helemaal eruit is gegaan na een wasbeurt, het kledingstuk nog maar een keer in de wasmachine te gooien. Je wil immers je zo geliefde trui, shirt of broek niet hoeven weggooien!

Helaas doe je je kledingstuk met die extra wasbeurt meer kwaad dan goed. Sowieso is het verstandiger om je kleding zo min mogelijk te wassen om het mooi te houden. Een wasbeurt is vaak een aanslag op het materiaal en de kleuren. Vaak is het al genoeg om het even te laten luchten en/of af te borstelen.

Advertentie

Het vaak wassen van je kleding heeft vaak de volgende, waarschijnlijk heel herkenbare, gevolgen:

Gekrompen
Je lievelingsshirtje bedekt helaas niet meer de helft van je billen, maar gaat nu door het leven als naveltruitje. Bovendien knelt ie je armen af alsof het worstjes zijn.

Verkleurd
De knalrode trui, die zo mooi matchte bij die killer pumps, kwam zachtroze uit de was. Ook leuk…?

Uitgelubberd
Dat mooie, getailleerde vest heeft na de wasbeurt geen rek meer en hangt als een aardappelzak om je lijf.

Gekreukt
Dat mooie gladde hempje komt totaal gekreukt uit de was. Zelfs het beste strijkijzer kan er niet tegenop, die kleine vouwtjes blijf je toch altijd een beetje zien.

Gepluisd
Leuk joh, een warme wollen trui. Behalve als ie vol pluizen uit de was komt. En die pluizen ook op andere kledingstukken heeft overgedragen.

Wat betreft die vlek die er niet na een keer wassen uit is gegaan? Behandel de vlek van tevoren met een speciale vlekverwijderaar en voeg daarvan ook een beetje toe aan je wasmiddel. Liever iets meer geld en tijd kwijt aan een voorbehandeling, dan achteraf je kleding nog erger te moeten verpesten met extra wasbeurten of het zelfs weg moeten gooien.

Waar loop jij het vaakst tegenaan als je je kleding wast?

Eerder verschenen op VrouwOnline

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien