We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Tragisch: baby (7 maanden) verdrinkt in bad

Je kind verliezen is de grootste angst van iedere ouder. Het overkwam Joanne Pedlow (33, Ierland) toen zij haar 2 kinderen even alleen in bad liet om de waterkoker aan te zetten.

Haar 7 maanden oude zoontje Alex verdronk binnen 2 minuten in enkele centimeters water.

Advertentie

Drama
Het drama voltrok zich toen Joanne haar dochter Lily (2) en zoontje Alex (7 maanden) alleen in bad liet om in de keuken water te koken. Na ongeveer een minuut, hoorde zij haar dochtertje krijsen: Alex was verdronken in enkele centimeters water. Tevergeefs probeerde Joanne haar baby te reanimeren, maar het was al te laat. Alex had een zware hersenbeschadiging opgelopen en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

LEES OOK: MOEDERS: WETGEVING OVER DOODGEBOREN BABY’S MOET VERANDEREN

Laat ze niet alleen
Ondanks het feit dat Alex in een ‘veilig’ badzitje zat, had dit het tragische ongeval niet kunnen voorkomen. Volgens Joanne was Alex een zware baby en had hij waarschijnlijk voorover geleund, waar de zuignappen die het zitje op zijn plek moesten houden niet tegen bestand waren. Met haar noodkreet wil ze graag andere ouders waarschuwen: laat je jonge kinderen nooit alleen in bad, zelfs niet in een zitje of in zeer ondiep water.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien