Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze vader redde zijn zoon van een leven in een tehuis

Vader Sam Forrest bleef alleen achter met zijn pasgeboren, gehandicapte zoon, nadat de moeder en haar familie haar handen van hem aftrok. Om te voorkomen dat de jongen in een tehuis belandde, besloot de vader zelf voor de jongen te zorgen.

Wat begon als een treurige situatie, is inmiddels een prachtig verhaal geworden. De vader wilde via crowdfunding geld ophalen om het eerste jaar zoveel mogelijk bij zijn zoon te kunnen zijn. Er kwam alleen veel meer geld binnen dan hij had kunnen hopen.

Advertentie

Syndroom van Down
Op 21 januari werd Leo Forrest geboren in Armenië. Het jongetje bleek het syndroom van Down te hebben. De Armeense moeder en familie wilden het kind daarom niet hebben en zouden hem naar een weeshuis brengen. Vader Sam komt uit Nieuw-Zeeland en wilde zijn zoon wel ‘houden’. Hij is daardoor niet langer welkom in de familie van de moeder.

Crowdfunding
In Armenië worden gehandicapte kinderen niet geaccepteerd en schamen families zich als er een kind met een handicap op de wereld komt. Met als gevolg dat die kinderen vaak in de steek worden gelaten. Sam is nu in Armenië en wil graag met zijn zoon terug naar Nieuw-Zeeland om een goed leven te kunnen leiden, iets wat in Armenië niet mogelijk is. Hij bedacht daarom een geldinzamelingsactie, zodat hij het komende jaar zelf voor zijn zoon kan zorgen en hem alle liefde kan geven die de jongen nodig heeft. Hij hoopte ongeveer $ 60.000 op te halen, maar na dertien dagen staat er al bijna $ 490.000 op de teller.

Bofkont
“De hoeveelheid reacties en lieve berichten zijn overweldigend”, schrijft vader Sam op de crowdfundingsite. “Leo is een bofkont. Het gaat goed met hem en hij is heel gezond. Hij krijgt dagelijks bezoek van mensen die hem veel liefde en aandacht geven. Hij is nu mijn grootste prioriteit en hij heeft al mijn aandacht nodig.” Sam heeft momenteel een team van mensen dat hem helpt met het besteden van het opgehaalde geld. “Het geld is natuurlijk voor Leo, maar het is ook voor de mensen in Armenië. Ik hoop dat ik kan helpen mensen in dit land te leren om kinderen met speciale behoeftes te accepteren en te begrijpen. Dit wordt Leo’s nalatenschap aan zijn geboorteland.”

Slachtoffer
Vader Sam benadrukt daarnaast dat hij niet wil dat mensen hun frustratie over de situatie op zijn vrouw botvieren. “Onze paden gaan een andere kant op, maar ze is Leo’s moeder en ik hou nog steeds van haar. Zij en velen met haar zijn slachtoffer van de sociale normen in Armenië. Ik hoop dat ik aandacht kan vragen voor dit probleem, zodat er misschien wat dingen veranderen.”

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien