Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Verlof omdat je ongesteld bent? In Azië heel normaal

Hebben vrouwen recht op vrije dagen wanneer ze ongesteld zijn? Dat is niet erg gewoonlijk in de Westerse wereld, maar in Azië komt het op sommige plekken wel degelijk voor. 

Vrouwen in de Chinese provincie Anhui hebben vanaf zondag namelijk recht op een of twee vrije werkdagen wanneer ze een doktersverklaring kunnen overleggen bij hun werkgever. Dat meldt CNN.

Advertentie

 

Gewoonste zaak
In de provincies Shanxi en Hubei is dit al lang de gewoonste zaak van de wereld. Ook in landen als Japan, Indonesië, Zuid-Korea en Taiwan zijn er wetten waardoor vrouwen thuis mogen blijven op dagen dat ze ongesteld zijn.

Invloed op je werk
Onderzoek wijst uit dat 1 op de 10 vrouwen in de wereld last heeft van menstruatiepijn die zo hevig is dat het invloed heeft op je dagelijkse werk. Gelukkig heeft een kwart van de vrouwen juist helemaal nergens last van.

Niet vaak
Sinds 1947 kunnen vrouwen in Japan al zulk verlof opnemen. In Zuid-Korea sinds 2001, al gebeurt het niet vaak dat vrouwen vrij nemen vanwege menstruatiepijn.

Lichamelijk onderzoek
Twee jaar geleden kregen vrouwen in Taiwan recht op 1 vrije dag per maand. Bij 3 vrije dagen wordt de helft van het salaris doorbetaald. In Indonesië gaat het allemaal iets lastiger. Er moet namelijk eerst lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd voordat verlof wordt toegediend. Weinig vrouwen hebben daar zin in en daarom wordt er daar weinig gebruik gemaakt van dit recht.

 

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien