Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

In 8 stappen mooie, verzorgde voeten

Voeten worden vaak verwaarloosd: je lakt je nagels in een hip kleurtje en daar blijft het dan wel bij. Maar echt goede verzorging van je voeten schiet er vaak bij in. Zonde, want je voeten hebben elke dag veel te verduren. Daarom: een stappenplan voetverzorging.

1. Verwijder je nagellak
De eerste stap die je onderneemt is het verwijderen van je nagellak. Gebruik hiervoor acetonvrije nagellakremover, zodat je teennagels zo min mogelijk uitdrogen.

2. Neem een voetenbadje
Vul een teiltje (waar je voeten in passen) met lauwwarm water en voeg een bruistablet en wat badolie toe. Laat je voeten tien minuten in het water weken. Zorg er wel voor dat je een handdoek bij de hand hebt zodat je je voeten direct kunt afdrogen.

Advertentie

3. Verwijder je eelt
Scrub je voeten met een scrubgel zodat ze lekker glad worden en zodat de dode huidcellen verwijderd worden. De eelt verwijder je met een puimsteen of een eeltvijl.

4. Knip en vijl je nagels
Knip en/of vijl je nagels. Knip je nagels alleen als er een groot stuk van de nagel af moet. Door je nagels te knippen ontstaan er vaak scheurtjes in de nagel. Het is dus beter om je nagels te vijlen.

5. Duw je nagelriemen terug
Het is belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen. Wanneer die uitdrogen, kunnen ze scheuren. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan. Smeer je nagelriemen in met een speciale nagelriemolie en duw ze terug met behulp van een bokkenpootje (te koop bij de drogist).

6. Smeer je voeten in
Verwen je voeten vervolgens met een heerlijke voetencrème. Die hydrateert je huid en geeft je voeten de verzorging die ze nodig hebben.

7. Geef jezelf een voetmassage
Geef jezelf een voetmassage. Heerlijk ontspannend en goed voor de bloedsomloop.

8. Lak je nagels
Lak je nagels in een leuk kleurtje. Als je uitschiet met de lak, kan je dit wegwerken met een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover. Heb je even geen inspiratie? Bekijk dan deze video:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien