Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Vrije tijd? Dat is voor vrouwen iets anders dan voor mannen

Vrij is vrij, zou je zeggen. Maar uit onderzoek blijkt nu dat vrouwen dit heel anders ervaren dan mannen. En dat heeft vooral met de kinderen te maken.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) ontdekte dat de tijd die we aan onszelf besteden meer versnipperd is dan bij mannen. Een deel van de vrije uren besteden we aan het huishouden of het zorgen voor anderen.

Advertentie

Tussendoortje 
Wil Portegijs, onderzoeker van het SCP, legt het uit: “Vrouwen worden steeds onderbroken in hun vrije tijd. Kinderen hebben van alles tussendoor bijvoorbeeld, of er moeten nog even wat huishoudelijke klusjes gedaan worden.”

LEES OOK: VROUWEN HEBBEN ÉCHT MEER SLAAP NODIG DAN MANNEN 

Gejaagd gevoel 
Vrije tijd en werk lopen voor ons dus meer door elkaar. Hierdoor velen we ons gejaagder en drukker, terwijl manlief de vrije uren na werktijd vaker invult met het doen van leuke dingen (met of zonder de kinderen).

LEES OOK: MET DEZE 5 KLEINE AANPASSINGEN BEN JE (BIJNA) ALTIJD ONTSPANNEN 

De oplossing 
Het is duidelijk: we doen iets verkeerd. Maar hoe zorgen we dat onze vrije tijd ook écht als vrij voelt? Volgens Portegijs is de oplossing simpeler dan je denkt. “Voel je eens niet zo verantwoordelijk en probeer met je partner een duidelijke taakverdeling te maken. De een mag op dinsdagavond precies doen wat-ie wil, de ander op woensdagavond”, stelt ze voor.

Bron: SCP, NOS. Beeld: iStock 

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien