Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

22-jarige vrouw uit Utrecht zit vast na verkrachting in Qatar

Het is een weerzinwekkend verhaal: een Nederlandse vrouw zou in maart zijn verkracht in Dota – de hoofdstad van Qatar – en zit sindsdien zélf vast.

Laura (22) uit Utrecht was met een vriendin op vakantie in de oliestaat. Op een ochtend werd ze wakker in een voor haar onbekend appartement, waar ze zou zijn verkracht. Ze vermoedt dat er iets in haar drankje is gedaan.

Advertentie

Zelf gearresteerd
Op het politiebureau, waar ze naartoe ging om aangifte te doen, werd niet alleen de dader, maar tot haar grote schrik ook zijzelf gearresteerd. ‘Buitenechtelijke seks’, zoals het incident wordt bestempeld, is strafbaar in Qatar. Als Laura schuldig wordt bevonden, hangt haar een gevangenisstraf van 1 tot 3 jaar boven het hoofd.

Laura’s moeder heeft de Nederlandse advocaat Brian Lokollo in de arm genomen. “Ze klinkt monter, maar schaamt zich enorm,” vertelt hij aan Metro. “Ze heeft het idee dat als ze terug naar Nederland komt, iedereen haar met de nek aan zal kijken, terwijl zij zelf het slachtoffer is.”

Traumatische ervaring
Volgens Lokollo wordt de vrouw door de officier van justitie in Qatar onder druk gezet om papieren te ondertekenen, waarschijnlijk een schuldbekentenis. “Het is een traumatische ervaring voor haar.” De familie van de dader eist dat Laura met de verdachte trouwt – de enige manier om ze alle twee op vrije voeten te krijgen.

Vonnis
Maandag 13 juni wordt de zaak vervolgd, maar Laura heeft geen idee of het vonnis dan al wordt uitgesproken. “Ze tast volledig in het duister, omdat ze niet weet wat haar staat te gebeuren. Het zou zomaar kunnen dat ze nog van andere feiten wordt verdacht, maar dat weet ze niet.”

Het verweer van de verdachte is dat de vrouw vrijwillig seks met hem heeft gehad en dat ze er zelfs geld voor heeft gevraagd, dus het onderzoek is nog in volle gang. Bij deze zitting zal een medewerker van de ambassade aanwezig zijn om Laura bij te staan.

LEES OOK:

Bron: Metro. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien