Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wat draag jij naar je werk met mooi weer?

De mussen vallen van het dak, zo warm is het buiten. ’s Ochtends sta je voor je kledingkast: wat trek je met dit warme weer aan naar je werk?

Professioneel
Het ligt er maar net aan wat de dresscode is op jouw werk. Moet je strak in pak of mag jij ook in een jeans of rok op kantoor verschijnen? Als dat laatste het geval is, dan heb je mazzel. Houdt alleen in de gaten dat je nog wel professioneel moet overkomen. Ga dus niet in een ultrakort zomerjurkje de vergaderzaal in. Volgens psychologen zul je dan als dom en incompetent beschouwd worden, omdat je niet als zelfverzekerd, maar sletterig overkomt in te sexy kleding.
Wat je wel kunt dragen is bijvoorbeeld een “shirt-dress”, die je met een riempje rond je middel opleukt. In combinatie met ballerina’s of zomerse pumps zul jij het niet zo warm hebben en er toch serieus uitzien!
Nog een aanrader is een tuniek met een legging er onder. De tuniek mag ultrazomers met bloemetjes, versieringen, streepjes of stippen, als de legging maar één kleur is. In de zomer kan een witte legging erg fris staan, maar je kunt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld lichtgrijs gaan.

Advertentie

Niet doen
Zonder een duidelijke dresscode op je werk kan het heel lastig zijn om te bepalen wat nu wel en wat niet kan. Zo kun je meestal geen korte spijkerbroeken dragen (sowieso is de korte broek not done) en zijn slippers vaak ook niet goed. Draag daarnaast altijd een T-shirt als het warm is, want tanktops of spaghettitopjes zijn te bloot.
Tip: draag je slippers onder een lange broek. Dit is namelijk meestal wel oké.

Zwart/wit
Zwart/wit is dé trend van het seizoen! Dat komt goed uit, omdat deze kleuren staan voor schoon en net. Daarnaast geeft het je een professionele uitstraling. Draag bijvoorbeeld een wit overhemd met een zwarte legging of spijkerbroek er onder. Ook kun je jezelf hullen in een klassieke little black dress. Perfect voor als je een presentatie moet geven! H&M heeft nu haar nieuwste zwart/wit collectie online op www.hm.com.

Terug-naar-het-werk-hoed

Naast je werkkleding, kun je door middel van accessoires ook een vakkundige, maar hippe look creëren. De nieuwste hit is de herenhoed, die je in verschillende uitvoeringen kunt kopen. Deze hoedjes zijn handig tegen de zon en maken je outfit ook nog eens helemaal af!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien