Stijlvolle designertas van € 295,- voor € 79,95!

Zoek binnen:

Acteur Wentworth Miller deelt heftig verhaal nadat hij slachtoffer werd van grap

Wentworth Miller is bij de meeste mensen bekend als de hoofdrolspeler uit successerie ‘Prison Break’. Na de serie kwam hij wat kilo’s aan en daar werden online grappen over gemaakt. Maar dat raakte de acteur precies op zijn zwakke plek. 

Wentworth met een paar kilo meer werd naast een foto geplakt van Wentworth toen hij nog strak afgetraind in Prison Break speelde. Daarnaast stond de tekst: ‘Wanneer je uit de gevangenis breekt en de MacDonald’s ontdekt…’.

Advertentie

wentworth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelfmoord
Veel sterren zijn gewend aan dit soort flauwe grappen, maar dit schoot de acteur in het verkeerde keelgat. Hij besloot openhartig zijn verhaal te delen op Facebook. Daar schrijft hij dat hij tot een paar jaar geleden depressief was en zelfs aan zelfmoord dacht.

Uit de schijnwerpers
“Dit is niet de eerste keer dat ik het onderwerp ben van een online grap. Maar deze is anders dan de rest. Toen ik in 2010 semi-gepensioneerd acteur was, bleef ik uit de schijnwerpers om verschillende redenen. De belangrijkste: ik was suïcidaal”, begint Wentworth zijn verhaal.

LEES OOK: OUDERS NA ZELFMOORD LAURA (12): ‘STOP PESTEN!’

Slapeloze nachten
Hij vertelt over zijn worstelingen en hoe hij al sinds zijn kindertijd kampt met depressies. Het kostte hem veel tijd, kansen, relaties en ontelbaar veel slapeloze nachten. Hij stortte zich niet op drugs, alcohol of sex, maar op eten. “Soms was het hoogtepunt van mijn week mijn favoriete maaltijd en een nieuwe aflevering van Top Chef.”

Paparazzi
In 2010 werd de acteur tijdens een wandeling door paparazzi gefotografeerd. ‘From hunk to chunk’ en ‘Fit to flab’ stond er boven de foto’s in de bladen. “Terwijl ik vocht voor mijn mentale gezondheid, was dit het laatste wat ik nodig had.”

Kracht, genezing en vergeving
Het raakt hem dan ook enorm dat die foto 6 jaar later weer naar boven komt drijven. “De eerste keer dat ik hem op social media zag, kon ik even niet ademhalen. Maar zoals alles in het leven, kon ik er een betekenis aan toedichten. En de boodschap die ik aan deze foto hang, is kracht, genezing en vergeving.”

Hulp
Tot slot moedigt hij iedereen die zich in zijn verhaal herkent hulp te vragen. “Zoek contact. Stuur een berichtje. Neem de telefoon op. Er is altijd iemand die om je geeft. Ze willen iets van je horen. Liefs, W.M.”

Het Facebook-account dat met de grap op de proppen zegt: “We bewonderen Wentworth voor zijn dappere en extreem eerlijke bericht. Depressie en zelfmoord is niet iets om over te lachen.”

Wentworth in het eerste seizoen Prison Break:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Facebook. Beeld: Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien