Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Workshop: wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren! Blijkbaar zijn we er dol op, want er is een ware trend gaande van “overplucking”.

Sommige vrouwen worden iets te enthousiast tijdens het epileren en houden bijna geen wenkbrauw meer over. Jammer, want de vorm en kleur van je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel je gezichtuitdrukking.

Advertentie

Zaak dus om ze goed bij te houden, de juiste vorm te bepalen en ze vooral niet helemaal weg te halen. Hieronder vind je de beste epileertips voor mooie dun gevormde wenkbrauwen.

1. Om de lengte van de wenkbrauw te bepalen leg je een potlood vanaf de neusvleugel schuin over je wang naar het uiteinde van je oog. Op de plek waar het potlood de wenkbrauwlijn kruist, moet de wenkbrauw eindigen.

Om te bepalen waar de wenkbrauw moet beginnen, leg je het potlood vanaf de neusvleugel loodrecht langs de neus omhoog. Alle haartjes die in het stukje tussen de beide wenkbrauwen zitten, haal je weg.

2. Let bij het epileren op de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Maak ze niet te dun of met een te grote boog als ze dik en vrij recht zijn. Wanneer je er voor kiest wel een boogje in je wenkbrauwen aan te brengen doe dit dan door het potlood vanaf je neus schuin omhoog te leggen. Waar het potlood je pupil kruist en uiteindelijk je wenkbrauw raakt verwijder je een paar haartjes. 

3. Haal alleen haartjes aan de onderkant weg. Volg hierbij een lijn waarbij je een flauwe boog maakt.  Begin voorzichtig, want alles wat eruit is, groeit maar langzaam terug. Gaten zijn lelijk!

4. Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Trek het er uit in de richting waarin het groeit.

5. Epileer je wenkbrauwen niet als je ze bijgetekend hebt. Zo loop je kans dat je teveel haartjes weghaalt of de vorm van je natuurlijke wenkbrauw uit het oog verliest. Borstel de wenkbrauwen tijdens het epileren daarom telkens bij, dan kun je zien wat je hebt gedaan. Gebruik na afloop een astringerende lotion met alcohol. Dat trekt de poriën samen en ontsmet. 

Tip: Kies bij voorkeur voor een epileertang met een brede kop, zodat je de haartjes secuur in één keer kunt verwijderen zonder 10 keer in het wilde weg te plukken.

Tip: Om te voorkomen dat je de hele dag met een rode opgezwollen huid boven je ogen rondloopt kun je het beste je wenkbrauwen ’s avonds epileren. Dan geef je de huid tijdens de nacht genoeg rust om te herstellen. Heb je een date en trek je er op het laatste moment nog een paar verloren haartjes uit? Leg dan snel wat ijs of een koud washandje op de geëpileerde plek om de ergste zwellingen tegen te gaan.

Bekijk voor tips van Tom Sebastian onderstaand filmpje:

Eerder verschenen op VrouwOnline

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien