Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zo zacht & romig als...

…buffelmozzarella! Echt, probeer het eens: koop een bol mozzarella van koemelk en een bol van buffelmelk. Doe je ogen dicht en proef! Wedden dat je na dit proeverijtje geen andere mozzarella dan buffelmozzarella meer wilt? Verse hagelwitte buffelmozzarella is heerlijk romig en véél voller van smaak dan de bijna smaakloze, ruberen koemelk-mozzarella.

Het maken van mozzarella gaat heel rap. Nog geen half etmaal later zwemmen de versgedraaide bollen in hun bad, meestal is dat de tijdens de bereiding ontstane wei. Én je kunt h’m meteen eten want mozzarella is een verse kaas die niet verder hoeft te rijpen. Hoe verser, hoe lekkerder: liefst di giornata, dagvers.

Advertentie

Come viene fatta?
Oftewel: hoe wordt ie gemaakt? De buffelmelk -die je trouwens niet kunt drinken- wordt allereerst gestremd met stremsel. Het vaste bestanddeel, de wrongel, wordt daarbij gescheiden van de wei, het vocht. De wrongel wordt in stukken verdeeld en vervolgens in een doek in heet water gedompeld. Al roerend krijgt de mozzarella zijn elastische structuur. De kaasmeester kneedt de mozzarella daarna met de hand tot de kaas zijn zachte, pérfecte structuur heeft. De kaas wordt tot slot in porties, kleine of grote bollen, cilinders of zelfs vlechten verdeeld en in een koud pekelbad gedompeld.

De smaak van buffelmozzarella komt het best tot zijn recht in koude gerechten. De insalata caprese is niet voor niets een graag gegeten topper. Hoe je h’m ook combineert, zorg altijd dat de andere ingrediënten de mozzarella niet overvleugelen, maar liever subtiel aanvullen. Verse kruiden, zachte vleeswaren en gemarineerde gegrilde groenten doen dat prima. Haal de kaas zo’n 20 minuten van tevoren uit de koelkast; op kamertemperatuur proef je de mozzarella, net als alle kazen overigens, het best.

Buffelmozzarella is inmiddels ook in bocconcini, kleine bolletjes, verkrijgbaar. Ideaal om te marineren en geinig op een prikker met pomodorini, kers-pruimtomaatjes.

Gegrilde groenten met buffelmozzarella, starter of lunch voor 4 personen:

300 g gegrilde groenten (bespaar je gerust de moeite en koop een lekkere variatie bij de delicatessenzaak)
2 bollen buffelmozzarella
handje rucola
goede olijfolie extra vergine, met een klein bittertje

Verdeel de groenten over een grote schaal. Pluk de mozzarella klein en leg met de rucola tussen de groenten. Druppel er nog wat olijfolie over en serveer met dikke sneden ovenwarm knapperig brood.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien